staračke bradavice

Starčevske bradavice

Uz fibrome, ubrajaju se u najčešće dobroćudne promjene. Ne zna se uzrok razvoja, ali se genetika i dugotrajno izlaganje suncu vode kao glavni uzroci. Neki ih povezuju s HPV virusom. Promjene nastaju nakon 30-ih godina nadalje, te se pogrešno nazivaju staračke bradavice, iako su tipične za stariju dob.

Promjene imaju samo estetsku ulogu. Početno izgledaju kao svijetlosmeđe pigmentacije u razini kože koje se s vremenom postupno povećavaju te postaju zadebljane i hrapave površine. Za početne promjene koriste se laseri koji uklanjaju pigmentacije. Metoda izbora uklanjanja tvorbi koje su iznad razine kože su laseri erbium i CO2, koji mehanički uklanjaju tvorbe. Tretman nije bolan niti neugodan. Uglavnom se s 1 do 2 tretmana promjena ukloni u cijelosti. Uništene promjene se ne vraćaju, ali nastaju nove te su potrebni tretmani održavanja. Savjetuje se kod osoba koje imaju genetsku sklonost da na vrijeme započnu preventivne tretmane jer mogu zahvatiti gotovo cijelo tijelo. Obično se nalaze na licu, vratu, trupu i šakama. Ostale metode koje se koriste za njihovo uklanjanje su spaljivanje strujom, zaleđivanje, struganjem i slično.

Tehnologije:

  • KTP laser
  • Pulsed Dye laser
  • Q Switch Neodimium YAG laser
  • Erbium laser
  • CO2 laser
  • Frakcijski CO2 laser

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu