pupak

Korekcija popka

Nakon poroda ili dobivanja na težini često dolazi do oštećenje pupka u vidu viška kože sa strijama, što pričinjava veliki estetski problem. Pri tome pupak postaje deformiran i estetski neprivlačan, a kao posljedicu toga mnoge žene nose jednodijelne kupaće kostime. Operacija je samo jedna od opcija kojom se pokušava popraviti izgled pupka, no nažalost ne može pomoći u cijelosti.

Operacija pupka se ženama preporuča tek kada odluče prestati rađati djecu, jer se koža nakon operacije više ne može rastezati. Stoga je nastala potreba za razvojem neoperativnih metoda, kojima se često postižu znatno bolji rezultati. Velika prednost neoperativnih metoda je što žena i nakon tretmana može dalje slobodno rađati. Cilj metoda je smanjiti nastale strije i smanjiti višak kože zatezanjem kože, čega je posljedica lijepo oblikovan pupak. Nijedna od dolje navedenih metoda nije agresivna ni bolna, a ni bolovanje nakon tretmana nije potrebno.

Radio valovi

Potrebno je 6 tretmana u kojima se koristi elektromagnetska energija koja izaziva upalu i oštećenje vezivnog tkiva. To je znak organizmu da stvori novi kolagen, a postojeći ojača uz efekt zatezanja kože.

Frakcijski radio valovi

Djeluju na istom principu kao radio valovi, ali dodatno izazivaju mikroskopska oštećenja ispod površine kože. Ta se oštećenja izbacuju iz organizma i nadomještaju novim kolagenom, pri čemu je izražen efekt zatezanja kože. Potrebna su oko 3 tretmana.

Karboterapija

Cilj je ubrizgavanje ugljikovog dioksida (CO2) pod kožu najmanjom iglom s ciljem izazivanja efekta zatezanja kože. Potrebno je 3 do 6 tretmana.

Punjači

Koristi se hijaluronska kiselina, koja je prirodni gradivni dio kože. Cilj je izazvati razvoj novog kolagena i ispuniti nastala oštećenja te tako oblikovati pupak. Potreban je jedan tretman, a metoda se najčešće kombinira s ostalim spomenutim metoda.

Frakcijski ablativni laseri

  1. erbium
  2. ugljikov dioksid (CO2)

Pomoću optičke energije izazivaju se mikroskopska oštećenja pod kožom, koja se izbacuju van iz organizma te nadomještaju novim tkivom. Potrebna su 1 do 3 tretmana. Cilj je smanjiti strije i zategnuti kožu.

Frakcijski neablativni laser

Djeluje po istom principu kao ablativni frakcijski laser, ali se koristi za smanjivanje strija. Potrebna su 1 do 3 tretmana.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu