Koljena su jedan od simbola ženstvenosti. Nažalost, većina tretmana daje ograničene rezultate kod oblikovanja koljena. Obično se radi o smanjivanju masnih nakupina s unutarnje strane te viška kože i njezinih nepravilnosti tipa narančine kore iznad koljena. Danas uspješno možete ukloniti celulit i zategnuti kožu na raznim mjestima, ali nažalost koljena, unatoč tretmanima i vježbanju, ostaju bolna točka koju prikrivamo. Osobito kada sjedimo prekriženih koljena, jer se tada nepravilnosti jače ističu.

Razlog tome jest što je cirkulacija u području koljena izrazito slaba te je posljedično metabolizam jako usporen. Temperatura kože na tome je mjestu često 1 do 2°C niža u odnosu na okolnu kožu. Za početne je rezultate potrebno više vremena nego za oblikovanje tijela na ostalim mjestima. Za oko 30 dana često se vide početni rezultati koji se u narednih nekoliko mjeseci poboljšavaju. Slična je situacija kod unutrašnje strane bedara. Često su potrebne kombinacije više različitih tretmana za bolje rezultate.

Radiovalovi

Tretman koristi elektromagnetsku energiju, tj. radiovalove, koje čini struja velike frekvencije. Elektromagnetska energija velikom brzinom mijenja smjer kretanja, što se odražava na molekulama vode koje okretanjem nastoje pratiti njen smjer kretanja. Pri tome se oslobađa energija koja uništava masne stanice i oštećuje vezivno tkivo. Posljedično, masne stanice izmokrimo, a zbog oštećenja vezivnog tkiva organizam pojačano stvara novi kolagen dok postojeći jača. Time dolazi do oblikovanja kože u vidu zatezanja kože i smanjivanja masnih nakupina. Potrebno je 6 tretmana, a razmak između njih je 2 do 4 tjedna. Tretman podjednako djeluje na zatezanje kože i smanjivanje masnih nakupina. Oporavak nije potreban.

Fat dissolve metoda

Metoda koristi električnu energiju koja mijenja karakteristike kože te omogućuje ubacivanje određenih tvari kroz kožu. Glavni sastojak je prirodna tvar fosfatidil kolin, prirodni ubojica masnih stanica jer uništava staničnu membranu, nakon čega stanica odumire. Potrebno je 5 do 10 tretmana, a razmak između njih je 2 do 14 dana. Metoda ima slabiji efekt na zatezanje kože, dok bolje djeluje na smanjivanje masnih nakupina. Nema oporavka.

Lipostabil

Koriste se slični sastojci kao i kod fat dissolve metode, ali se umjesto električne energije koriste sitne igle kojima se ubrizgava fosfatidil kolin s ostalim tvarima. Ubodi nisu bolni niti neugodni. Poneko mjesto može biti osjetljivije. Potrebno je prosječno 1 do 3 tretmana s razmakom od 6 do 8 tjedana između pojedinog tretmana. Tretman podjednako dobro smanjuje masne nakupine i zatežu kožu. Nakon tretmana na mjestu uboda nastaje manji otok i modrice koje prolaze za nekoliko dana.

Karboterapija

Koriste se sitne igle kojima se ubrizgava plin CO2 koji ubija masne stanice te jača cirkulaciju i drenažu. Tretman može biti malo neugodan do manje bolan. Nije potreban oporavak. Ako se samostalno koristi, metoda treba 8 do 12 tretmana, a u kombinaciji s drugim tretmanima prosječno 4 do 6 tretmana.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu