dekolte

Dekolte

Većina žena ističe dekolte kao jedan od simbola ženstvenosti. To je mjesto kod žena najizloženije suncu tijekom cijelog života, što ostavlja tragove: pigmentacije, crvenilo kože, krvne žilice, bore, loša kvaliteta kože i beživotan izgled kože. Početkom 30-ih godina vide se prvi znakovi oštećenja kože na dekolteu. Kako bi se znakovi oštećenja kože uklonili, potrebna je kombinacija tretmana. Danas je moguće znatno ukloniti ili smanjiti te promjene dekoltea. Do nedavno nisu postojali tretmani koji su to mogli uraditi.

Prevencija starenja dekoltea

Kroz cijelu godinu potrebna je svakodnevna primjena visokih zaštitnih faktora uz izbjegavanje sunca i solarija. Dekolte i donja usna primaju oko 90% sunčevog zračenja, što opravdava pojačanu zaštitu. Glavni uzrok oštećenja kože je nošenje odjeće s prorezom na dekolteu. Savjetuje se nošenje odjeće s manjim prorezom ili mazanje dekoltea 30 minuta prije izlaska kremom sa zaštitnim faktorom. Bez obzira što idete van na kratko, ako ste u sjeni, kod oblačnog vremena ili se nalazite iza stakla, npr. U autu, sunčeve zrake prodiru i oštećuju dekolte. Najvažnije je izbjegavati period najjačeg sunca od 10 do 17 h te se ne zadržavati na suncu dulje no što je potrebno. Nije potrebno biti bijel, jer se umjerenim izlaganjem suncu nakon 17 h isto može potamniti, ali za to treba malo više vremena. Dugoročno se to znatno isplati.

Tretman

Koža dekoltea je jako oštećena i osjetljiva, te stoga agresivni tretmani nisu pogodni za to područje. Potrebno je oko 3-5 tretmana prosječno kod jačih oštećenja kože. Kod blažih oštećenja kože treba 1-3 tretmana. Prvi tretman se treba raditi slabijom snagom da se ocijeni reakcija kože i potom tijekom svakog idućeg tretmana povećava snaga lasera te poboljša rezultat. Razmak između tretmana je minimum 30 dana. Najvažnije je prije tretmana odrediti o kakvoj vrsti oštećenja se radi npr. pigmentacije, crvenilo, bore ili sve zajedno to po tome odrediti vrstu tretmana. Uglavnom istovremeno je izraženo više različitih znakova oštećenja zbog čega su nekad potrebne kombinacije tretmana.

Koje vrste tretmana se rade ?

AFT tretman

Optičkom energijom spaljuju se krvne žile i uništava pigment pri čemu dekolte opet zabljesne spreman za isticanje. Cilj je da pigment i crvenilo kože, kojeg čine krvne žile, potamne te da se kroz par dana izljušte. Uklanjaju se manje bore te koža poprimi znatno ljepši izgled i kvalitetu.

Radiovalovi

Princip je toplinom oštetiti vezivno tkivo koje organizam popravlja pri čemu nastaje efekt pomlađivanja. Bore se smanjuju, koža postaje meka, glatka te elastična. Konačni rezultat vidljiv je u narednih nekoliko mjeseci.

Neodimij Yag laser

Princip i efekt isti su kao i kod radiovalova, ali su nešto slabije izraženi rezultati.

Frakcijski radiovalovi

Tretman ima dvostruki učinak: peeling efekt i zatezanje kože pri čemu se stvara novo vezivno tkivo što dodatno smanjuje bore. Koristi se struja visoke frekvencije koja stvara elektromagnetsko polje, tj. radio valove koji velikom brzinom mijenjaju smjer kretanja.Pri tome se djeluje na molekule vode koje se okreću te nastaje energija koja oštećuje vezivno tkivo što izaziva upalu. Nastalo oštećenje i upala znak su organizmu da stvori novo vezivno tkivo, a postojeće ojača uz jak efekt zatezanja i pomlađivanja kože. Peeling efekt nastaje kontaktom nastavaka u obliku šiljaka koji u dodiru s kožom izazivaju ljuštenje kože, tj. peeling efekt pri čemu se uklanja stara oštećena koža i zamjenjuje novom mladom kožom. Pri tome se uklanjaju površinske nepravilnosti tipa bore, ožiljci, pigmentacije i proširene pore. Tretman traje izrazito kratko, 30 do 60 sekundi te ne osjetite gotovo nikakvu nelagodu zbog brzine tretmana. Koža bude crvena od 1 do 3 dana, iako crvenilo nekad traje svega nekoliko sati pri čemu je kožu potrebno mazati kremom za njegu uz eventualne hladne obloge. Rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana s tim da se svaki naredni dan sljedećih 6 mjeseci rezultat poboljšava.

Frakcijski neablativni laser

Laser izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja uklanjaju staru i oštećenu kožu. Na taj način se uklanjaju bore i pigmentacije. Oštećena koža se izbaci van iz organizma u cijelosti nadomjesti s novim kolagenom.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu