nakon poroda

Nakon poroda

Iako je majčinstvo jedno od najljepših ostvarenja svake žene, tijekom trudnoće i nakon poroda, na njenom tijelu ostaju vidljivi tragovi i promjene izazvane "drugim stanjem". Trudnoća i porod najzahtjevniji su period u životu žene. Tijelo je izvrgnuto maksimalnom naprezanju, radi čega zaostaju posljedice. Nažalost, većina ih ostaje trajno dok su neke ipak privremene. Povećana razina hormona potiče razvoj pigmentacija na licu, tzv. melazmu, celulit, nakupljanje masnog tkiva u području trbuha, strije te vene i kapilare nogu. Rastezanje trbuha izaziva višak kože uz deformacije pupka. Povećanje dojki, zbog  rasta žlijezda, potiče spuštanje dojki kad se žlijezde smanje nakon dojenja. Uslijed poroda dolazi do rastezanja i oštećenja rodnice. ..

Većina žena radi veliku grešku da nakon poroda ulazi, tako reći, nepripremljena u iduću u trudnoću. Trbuh je oštećen te nastaje još veće oštećenje u obliku strija ako se ne urade tretmani oblikovanja trbuha. Isto se dešava i s rodnicom. Jačanje mišića male zdjelice prije trudnoće vrlo je važno jer maksimalno olakšava porod. Trbušni ples i ples oko štange izuzetno jačaju mišiće zdjelice. Srećom, većina navedenih oštećenja mogu se izuzetno uspješno ukloniti neoperativnim putem, uz neviđeno dobre rezultate.

Nakon poroda

16. december, 2017.

Iako je majčinstvo jedno od najljepših ostvarenja svake žene, tijekom trudnoće i nakon poroda, na njenom tijelu ostaju vidljivi tragovi i promjene izazvane "drugim stanjem". Trudnoća i porod najzahtjevniji su period u životu žene. Tijelo je izvrgnuto maksimalnom naprezanju, radi čega zaostaju posljedice. 

Savjeti za njegu kože u trudnoći

15. december, 2017.

Trudnoća, koliko god bila lijepa nažalost, ostavlja trag na tijelu žene. Za tijelo žene, trudnoća i porod su najveći izazov ali i opterećenje. Kako bi trudnoća prošla što bezbolnije i bez tragova, potrebno je kožu i tijelo na to pripremiti. Svaka žena morala bi ući u trudnoću pripremljena, u smislu da je jačala mišiće male zdjelice što omogućava izrazito lak porod, bolji seksualni život i sprječava nekontrolirano mokrenje u menopauzi. 

Koju hranu jesti u trudnoći u svrhu prevencije razvoja strija?

15. december, 2017.

Tijelo žene prolazi kroz najveća opterećenja tijekom trudnoće. Nažalost, često dolazi do opterećenja preko granica izdržljivosti tijela, osobito kada se radi o rastezanju kože koja puca, pri čemu nastaju strije. Kako bi tijelo što lakše prošlo izazove trudnoće, potrebno ga je pripremati. U prvom redu, potrebno je pojačano hraniti kožu površinski i iznutra. 

Ulje B4 za prevenciju i ublažavanje strija u trudnoći

15. december, 2017.

Tijelo žene uvelike se mijenja u trudnoći. Radi rastezanja kože, kao poslijedica, često nastaju strije. Pored genetike, bitan je intezitet rastezanja kože kao i kilogrami koji se dobiju u trudnoći. Kako bi se strije maksimalno prevenirale i ublažile, savjetuje se tijekom trudnoće barem 3 do 4x tjedno jesti ribu ili meso uz unos vitamina C, cinka i MSM, tj. spoja koji sadrži sumpor u sebi. Takođe, za prevenciju nastanka strija, bitna je i njega kože regija koje su najpodložnije nastanku strija. 

Mitovi i zablude o višku kože nakon poroda

28. november, 2017.

Nakon poroda, većini žena ostaje primjetan višak kože na trbuhu, kojeg se, unatoč svim vježbama i vođenju računa o prehrani, teško ili nikako ne mogu riješiti. Velika je zabluda vjerovanje kako  će se višak kože sam povući i vratiti u prvobitno stanje ili da će samo tjelovježba pomoći. 

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu