Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

čet, 28. 6. 2018.

Kompletno rješenje za hemangiom

Hemangiom

Hemangiomi su prirođene anomalije tj. "greške" u razvoju, a koje su građene od krvnih žilica. Hemangiomi se mogu nalaziti bilo gdje na tijelu, a nastaju kao posljedica genetskog poremećaja u razvoju. 

Hemangiomi se najčešće javljaju odmah nakon poroda ili u ranom djetinjstvu. Jedino rješenje je primjena lasera. U tu svrhu se koriste pulse dye laser, neodimij yag i aleksandrit. S godinama hemangiomi gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se teže uklanjanju. U Poliklinici Poliderma jedini nudimo kompletno rješenje za uklanjanje hemangioma, i to na jednom mjestu. Koristimo sve moguće dostupne lasere: aleksandrit, neodimij dugo i kratko impulsni te pulse dye tehnologiju. Uskoro stiže i najnoviji pulse dye laser firme Quanta System. Trenutno je najveća novost primjena tzv. Mixed Tehnologije, gdje istovremeno koristimo neodymium yag i aleksandrit laser koji najbolje uklanjaju hemangiome. Stoga možemo reći da su hemangiomi pobijeđeni.

ALEKSANDRIT LASER

Hemangiomi s godinama gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se zato teže uklanjanju, osobito na rukama i nogama. Zbog toga se savjetuje što ranije započeti s tretmanom, iako nikada nije kasno. Upravo kod starijih hemangioma ponekad nažalost, ne postižemo dobre rezultate, te je jedino rješenje aleksandrit laser valne duljine 755 nm. Laser je veoma specifičan za krvne žile i ima veću dubinu prodora zbog čega je efikasan kod uklanjanja hemangioma. Upravo pri tretiranju starijih hemangioma, koji su „otporni“ na tretmane, aleksandrit laser je najbolje rješenje.

MIXED TEHNOLOGIJA

Mixed tehnologija predstavlja najveću revoluciju u tretmanima uklanjanja kapilara, vena i hemangioma. Istovremeno se koriste aleksandrit laser 755 nm i neodymium yag laser 1064 nm. Prednost ove kombinacije je što aleksandrit laser pretvara glavni hemoglobin u methemoglobin koji se znatno lakše i efikasnije može ukloniti i s manjom snagom neodymium yag laserom. Tretman stoga znatno manje boli a rezultat se vidi znatno ranije. Možemo reći da je ovo najbolja tehnologija za tretmane uklanjanje hemangioma.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu