Mezoniti -
Pravi neoperativni lifting
Jedini u Hrvatskoj nudimo revolucionarni tretman mezonitima koji daje rezultate podjednake pravom face liftingu ali uz prirodan izgled.

“Znate kako je čovijeku ugodno čuti samog liječnika (u ovome slučaju izuzetno ljubaznog Dr. Kaliternu) koji dio po dio objasni pacijenu što ga čeka prilikom tretmana. O konačnome rezultatu - oduševljen.”

Nikola Orlić

“Dr. Kaliterna mi je pomogao da uz pomoć najsuvremenije tehnologije koju je moguće pronaći u Hrvatskoj riješim svoj zdravstveni problem. Postignuti rezultati govore o kvaliteti usluge i profesionalnosti.”

Slobodan Regodić

Što su mezoniti?

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Uvode se pod kožu pomoću igle gdje se radi mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Mezoniti se nalaze na vrhu igle. Nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom a igla se izvadi. Niti se u cijelosti razgrade za oko 6 mjeseci. Mezoniti imaju najjači efekt za poticanje proizvodnje novog kolagena te povećavaju prokrvljenost kože što još dodatno potiče razvoj novog kolagena te pomlađuje kožu.

Metoda je 100% prirodna jer potiče vlastite snage da stvore novi kolagen, stoga su i rezultati prirodni.

Kome se preporuča tretman mezonitima?

U prvom redu osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti face liftingu i tretmanu Botoxa. Metoda je pogodna za oba spola a preporučena dob je, prosječno ovisno o stanju kože, od 35-65 godine. Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih i drugih bora pogotovo oko očiju te pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u kutevima usana te oblikuju donju čeljust zatezanjem te smanjivanjem vrećica sa strane čeljusti. Ako imate viseći podbradak samo zbog viška kože mezoniti su idealno rješenje.

Oporavak i rezultati

Nije potreban oporavak te sutradan možete se vratiti na posao ili čak isti dan. Moguće su ponekad modrice obično par dana poslije tretmana, no brzo prođu. Ako se radi veći broj niti može biti manji otok koji preko noći prođe.

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat a konačni rezultat vidite za oko 3 mjeseca poslije, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Po 1 regiji je dovoljan 1 tretman mezoniti. Ako ne želite da se rezultat vidi naglo tada možete postupno dodavati mezoniti.

Zašto odabrati Polikliniku Poliderma za tretman mezonitima?

 • prvi u Hrvatskoj smo uveli tretman mezonitima
 • prvi smo pokrenuli revoluciju s neinvazivnim tretmanima kakav je i tretman mezonitima
 • stalno se stručno usavršavamo i primjenjujemo najnovije spoznaje
 • vodimo fotodokumentaciju radi praćenja uspjeha prije i poslije tretmana
 • u sklopu pregleda dajemo besplatno savjetovanje u vezi prehrane, uzimanju dodatka prehrane te odabira kozmetike i njege kože koji će Vam pomoći u održavanju mladenačkog izgleda kože
 • rezultati tretmana su vidljivi odmah
 • oporavak nakon tretmana mezonitima nije potreban
 • metoda je 100 % prirodna

dr. Dinko Kaliterna

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, specijalizirao je dermatovenerologiju. Prvi i jedini je član europske udruge za laser (ESLD) iz Hrvatske. Član je međunarodne udruge za primjenu lasera ASLMS, međunarodne Akademije za oblikovanje tijela i laserske lipolize, te DASIL organizacije koje je trenutno najvažnija i vodeća organizacija na području estetskokorektivnih zahvata.

Njegova područja posebnog interesa su estetsko-korektivni zahvati, celulit, antiaging medicina, kozmetologija i primjena lasera.

više o doktoru

Zašto odabrati tretman mezonitima?

 • mezoniti daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lice
 • odlična alternativa osobama koje se boje ili ne žele invazivni face lifting, botoks ili punjače
 • osim efekta zatezanja i liftinga mezoniti popravljaju tonus pri čemu je mimika lica očuvana
 • oporavak nakon tretmana nije potreban
 • mezoniti su građeni od potpuno prirodnog materijala koji je toliko siguran da se koristi za operacije srca

Pošaljite upit kako biste dogovorili detalje tretmana i termin pregleda.