Korekcija nosa dermalnim filerima na bazi hijaluronske kiseline

Korekcija i oblikovanje nosa dermalnim filerom na bazi hijaluronske kiseline

Iako su dermalni fileri poznatiji u primjeni popunjavanja usana i obraza, sve više se koriste i u svrhu korekcije nosa. Naime, operativni zahvat nije uvijek nužan.

Oblikovanje i korekcija nosa velik su estetski izazov za svakog liječnika jer se svaka, pa i najmanje greška, lako primijeti. Operacije je donedavno bila jedina metoda oblikovanja i korekcije nosa, no za određene nepravilnosti poput udubljenja, rascjepa ili oblika vrha nosa, operacije ipak imaju ograničavajući faktor jer ne mogu dati zadovoljavajući estetski rezultat.

Upravo su dermalni fileri idealno rješenje za korekciju navedenih nepravilnosti jer uz najbolji rezultat, sam tretman je izrazito brz i ne iziskuje oporavak. 

S dermalnim punjačima moguće je uspješno uraditi mnoge korekcije, od oblikovanja nosa do „ispravljanja“ nosa. Upravo za manje korekcije, a osobito udubljenja ili rascjepa vrha nosa, operacija nije rješenje jer ne može pomoći. Unatoč tome, operacija i dalje ostaje glavna i jedina metoda korekcije nosa u svrhu smanjenja nosa, jače devijacije nosa i druge jače izražene promjene.

Fotografija 1: Na usporednoj fotografiji  lijevo primjetna je devijacija nosa prema vrhu, dok se na desnoj usporednoj fotografiji jasno vidi rezultat tretmana dermalnim punjačima kako je nos ravniji prema vrhu, a devijacija znatno ispravljena.

U video prikazu dr. Kaliterna prikazuje najnoviju tehniku oblikovanja nosa samo jednim ubodom. Klijentica je željela podignut i ravan nos. Tretman je bezbolan jer se radi u lokalnoj anesteziji te ne iziskuje oporavak. Tijekom tretmana se odmah primjećuje efekt podizanja i oblikovanja nosa prilikom aplikacije filera. Korišten je dermalni punjač na bazi hijaluronske kiseline RH 3, firme Teosial.

Efekt dermalnog filera ove vrste može trajati i do 20 mjeseci, kada je korišten u ovoj vrsti tretmana. Ako se aplicira biostimulator kolagena Ellanse, tada efekt traje točno 4 godine. Potrebno je napomenuti da se dermalni fileri i biostimulatori kolagena u potpunosti razgrade, a oblik nosa samo bolje izgleda.

For treatment information or a quick appointment call 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

Ask doctor Kaliterna

For treatment information or a quick appointment call

01/4828-961

Free online consultations

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

*Your privacy is completely respected and Your messages will be read exclusively by doctor Kaliterna

Ask doctor Kaliterna