Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

Thu, 28. 6. 2018.

Kompletno rješenje za hemangiom

Hemangiom

Hemangiomi su prirođene anomalije tj. "greške" u razvoju, a koje su građene od krvnih žilica. Hemangiomi se mogu nalaziti bilo gdje na tijelu, a nastaju kao posljedica genetskog poremećaja u razvoju. 

Hemangiomi se najčešće javljaju odmah nakon poroda ili u ranom djetinjstvu. Jedino rješenje je primjena lasera. U tu svrhu se koriste pulse dye laser, neodimij yag i aleksandrit. S godinama hemangiomi gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se teže uklanjanju. U Poliklinici Poliderma jedini nudimo kompletno rješenje za uklanjanje hemangioma, i to na jednom mjestu. Koristimo sve moguće dostupne lasere: aleksandrit, neodimij dugo i kratko impulsni te pulse dye tehnologiju. Uskoro stiže i najnoviji pulse dye laser firme Quanta System. Trenutno je najveća novost primjena tzv. Mixed Tehnologije, gdje istovremeno koristimo neodymium yag i aleksandrit laser koji najbolje uklanjaju hemangiome. Stoga možemo reći da su hemangiomi pobijeđeni.

ALEKSANDRIT LASER

Hemangiomi s godinama gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se zato teže uklanjanju, osobito na rukama i nogama. Zbog toga se savjetuje što ranije započeti s tretmanom, iako nikada nije kasno. Upravo kod starijih hemangioma ponekad nažalost, ne postižemo dobre rezultate, te je jedino rješenje aleksandrit laser valne duljine 755 nm. Laser je veoma specifičan za krvne žile i ima veću dubinu prodora zbog čega je efikasan kod uklanjanja hemangioma. Upravo pri tretiranju starijih hemangioma, koji su „otporni“ na tretmane, aleksandrit laser je najbolje rješenje.

MIXED TEHNOLOGIJA

Mixed tehnologija predstavlja najveću revoluciju u tretmanima uklanjanja kapilara, vena i hemangioma. Istovremeno se koriste aleksandrit laser 755 nm i neodymium yag laser 1064 nm. Prednost ove kombinacije je što aleksandrit laser pretvara glavni hemoglobin u methemoglobin koji se znatno lakše i efikasnije može ukloniti i s manjom snagom neodymium yag laserom. Tretman stoga znatno manje boli a rezultat se vidi znatno ranije. Možemo reći da je ovo najbolja tehnologija za tretmane uklanjanje hemangioma.

For treatment information or a quick appointment call 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

Ask doctor Kaliterna

For treatment information or a quick appointment call

01/4828-961

Free online consultations

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

*Your privacy is completely respected and Your messages will be read exclusively by doctor Kaliterna

Ask doctor Kaliterna