Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

Glutation

12. November, 2018.

Glutation je glavni antioksidans tijela, spoj koji neutralizira i poništava štetne čestice radikale, koje nastaju tijekom metabolizma i koje se unose u tijelo. Glutation se nalazi u svakoj stanici i toliko je važan da zdravlje, gotovo u cijelosti, ovisi o njemu. Starenjem se smanjuje razina glutationa.

Kompletno rješenje za hemangiom

28. June, 2018.

Hemangiomi su prirođene anomalije tj. "greške" u razvoju, a koje su građene od krvnih žilica. Hemangiomi se mogu nalaziti bilo gdje na tijelu, a nastaju kao posljedica genetskog poremećaja u razvoju. 

Thermi va – vaginalno pomlađivanje

22. March, 2018.

Ohrabrite se, obnovite i oživite svoju ženstvenost!

Prekomjerno istezanje i opuštanje vaginalnih mišića uobičajena je pojava nakon vaginalnog poroda ili je jednostavno poslijedica starenja. Oštećenja mogu smanjiti osjećaj zadovoljstva tijekom intimnnih aktivnosti i promijeniti odnos između partnera. Opuštanje kože s godinama uzrokuju brojni čimbenici, na što nitko nije imun.

Zašto se celulit definira kao bolest i zašto ga treba liječiti?

15. March, 2018.

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva. 

Ulje B4 za prevenciju i ublažavanje strija u trudnoći

15. December, 2017.

Tijelo žene uvelike se mijenja u trudnoći. Radi rastezanja kože, kao poslijedica, često nastaju strije. Pored genetike, bitan je intezitet rastezanja kože kao i kilogrami koji se dobiju u trudnoći. Kako bi se strije maksimalno prevenirale i ublažile, savjetuje se tijekom trudnoće barem 3 do 4x tjedno jesti ribu ili meso uz unos vitamina C, cinka i MSM, tj. spoja koji sadrži sumpor u sebi. Takođe, za prevenciju nastanka strija, bitna je i njega kože regija koje su najpodložnije nastanku strija. 

SMOOTH – novost u tretiranju keloida

25. September, 2017.

Najnovija metoda liječenja keloida je primjena 2 enzima, kolagenaze i hijaluronidaze, koji razgrađuju keloid. Putem injekcije se ubrizgaju enzimi direktno u keloid. Prethodno se laserom tretira keloid kako bi omekšao a potom se daje injekcija. 

Najnovije mlijeko sa zeolitom za čišćenje lica, prema recepturi dr. Kaliterne 

15. February, 2017.

Jedan od najvažnijih preduvjeta pravilne njege kože je pravilno, temeljito i redovito čišćenje lica.
Zeolit je mineral koji ima najveću moć upijanja čestica na svoju površinu.

Blagodati ulja crnog kima

7. February, 2017.

Crni kim je biljka čije su blagodati poznate još iz doba starog Egipta, odakle ta biljka zapravo i potječe. 

Najnovije tehnike primjene punjača i najnovija generacija punjača

24. October, 2016.

Dr. Kaliterna nedavno je prisustvovao ITED akademiji u Madridu koju je održala poznata švicarska firma Teosial koja proizvodi punjače na bazi hijaluronske kiseline.

Najnovije spoznaje o uzrocima akni u zreloj dobi 

6. September, 2016.

Akne nisu samo mladenačka bolest, već se javljaju i u zrelijoj dobi, i to čak do 50. godine života.

Moje iskustvo s Pico laserom za uklanjanje tetovaža

1. September, 2016.

Sama pojava pico lasera za uklanjanje tetovaža izazvala je veliko veselje i oduševljenje, jer daje gotovo 50% bolje  rezultate i jednako toliko smanji broj potrebnih  tretmana. 

Voda i koža

6. July, 2016.

Kako voda djeluje na kožu?

Voda čini čak 70 posto našeg organizma. Bez nje organizam ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u gotovo svim metaboličkim procesima.

For treatment information or a quick appointment call 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

Ask doctor Kaliterna

For treatment information or a quick appointment call

01/4828-961

Free online consultations

Describe your condition to doctor Kaliterna or send him a photograph and he will respond with an expert opinion and a solution.

*Your privacy is completely respected and Your messages will be read exclusively by doctor Kaliterna

Ask doctor Kaliterna