Savjeti tima

Stručni tim poliklinike Poliderma svojim individualiziranim pristupom svakom klijentu stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Stručnost i profesionalizam naš su imperativ. Konstantno educiranje i informiranje osoblja, ključ je stručnosti i kompetencije naših djelatnika, a prepoznavanje potreba za određenom edukacijom, i napor za poboljšanjem usluge naša su misija. Medicinska struka u sinergiji s bogatim znanjem i iskustvom u praksi te radu s najnovijom tehnologijom, najbolje su reference našeg stručnog tima. Stoga u svakom trenu možete biti sigurni i prepustiti se stručnosti za najbolje rezultatepod liječničkim nadzorom. U ovoj rubrici moći ćete pročitati upute i savjete koji bi vas mogli zanimati i biti vam od koristi, a usko su povezane s dermatologijom i venerologijom. Također, ovdje se možete informirati kroz povezane vijesti u kontekstu pojedinih tretmana, sve što biste trebali znati o tretmanima tijekom izvođenja tretmana i nakon izvođenja istog. Budite slobodni obratiti nam se za sve dodatne informacije.

Pigmentacije lica u trudnoći

U trudnoći je povišena koncetracija ženskih spolnih hormona, što posebno potiče razvoj pigmentacije na licu odnosno, melasmu. Sunce je samo jedan od faktora koji potiču razvoj melasme. Tek je nedavno dokazano da pored UV zraka i vidjlivo svijetlo potiče melasmu. Zaštitne kreme ne štite u cijelosti od razvoja melasma iz razloga što ne blokiraju vidljivo svijetlo. Upravo su zato zaštitni puderi bolja zaštita, jer više mehanički blokiraju UV zrake i vidljivo svijetlo. 

Njega kože na moru

Koža tijekom ljetnih mjeseci zahtjeva posebnu pažnju i njegu. U to smo se sami uvjerili više puta svih ovih godina ljetovanja na moru. Upravo iz tog razloga češće i više koristimo razne kreme za hidrataciju, ali i zaštitu od sunca. Sve to, uz pojačan znoj i vrućinu, dodatno prlja i masti našu kožu. Velik je problem pojačano stvaranje mitesera uz maščenje kože i začepljenja pora, što guši kožu koja ne može disati.

Kako zaštititi kožu od sunca

Zaštita kože od sunca započinje postupnim izlaganjem suncu. Preporučamo 5-10 minuta u kasnopopodnevnim satima, te svaki dan postepeno pružavanje vremena boravka na suncu. Također, svakim danom postepeno i ranije izlaganje suncu. Osobe koje imaju samonkontrolu, nemaju puno madeža ili tumor kože a lako potamne, mogu nekoliko puta otići u solarij na par minuta. Da bi nas koža bolje čuvala od sunca, potrebno je ukloniti mrtvi površinski sloj kože jer na taj način koža lakše odeblja te bolje štiti od sunca.

Tretman za pripremu kože na ljeto

Koža se ljeti više masti što dodatno začepljuje pore. Ujedno dolazi do zadebljanja kože kako bi se bolje branila od sunca tj. UV zraka. Zbog svega navedenog, posljedično dolazi do zagušenja kože. Kreme ne mogu dopirati do površine kože što znači da ne mogu ni djelovati. Prilikom svakog nanošenja kreme, stavljamo sloj na sloj čime se dodatno začepljuje koža. Koža se guši i ne dobiva potrebnu vlažnost. Zbog toga je sklonija bržem oštećenju i starenju jer ne dobiva potrebnu vlažnost uz hranjive sastojke. 

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

Fragen sie den dr. Kaliterna

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an

01/4828-961

Gebührenfreie Online-Konsultationen

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

*Ihre Privatsphere ist vollkommen sicher und Ihre Fragen liet nur der Dr. Kaliterna.

Fragen sie den dr. Kaliterna