Savjeti tima

Stručni tim poliklinike Poliderma svojim individualiziranim pristupom svakom klijentu stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Stručnost i profesionalizam naš su imperativ. Konstantno educiranje i informiranje osoblja, ključ je stručnosti i kompetencije naših djelatnika, a prepoznavanje potreba za određenom edukacijom, i napor za poboljšanjem usluge naša su misija. Medicinska struka u sinergiji s bogatim znanjem i iskustvom u praksi te radu s najnovijom tehnologijom, najbolje su reference našeg stručnog tima. Stoga u svakom trenu možete biti sigurni i prepustiti se stručnosti za najbolje rezultatepod liječničkim nadzorom. U ovoj rubrici moći ćete pročitati upute i savjete koji bi vas mogli zanimati i biti vam od koristi, a usko su povezane s dermatologijom i venerologijom. Također, ovdje se možete informirati kroz povezane vijesti u kontekstu pojedinih tretmana, sve što biste trebali znati o tretmanima tijekom izvođenja tretmana i nakon izvođenja istog. Budite slobodni obratiti nam se za sve dodatne informacije.

Savjeti za njegu kože u trudnoći

15. Dezember, 2017.

Trudnoća, koliko god bila lijepa nažalost, ostavlja trag na tijelu žene. Za tijelo žene, trudnoća i porod su najveći izazov ali i opterećenje. Kako bi trudnoća prošla što bezbolnije i bez tragova, potrebno je kožu i tijelo na to pripremiti. Svaka žena morala bi ući u trudnoću pripremljena, u smislu da je jačala mišiće male zdjelice što omogućava izrazito lak porod, bolji seksualni život i sprječava nekontrolirano mokrenje u menopauzi. 

Koju hranu jesti u trudnoći u svrhu prevencije razvoja strija?

15. Dezember, 2017.

Tijelo žene prolazi kroz najveća opterećenja tijekom trudnoće. Nažalost, često dolazi do opterećenja preko granica izdržljivosti tijela, osobito kada se radi o rastezanju kože koja puca, pri čemu nastaju strije. Kako bi tijelo što lakše prošlo izazove trudnoće, potrebno ga je pripremati. U prvom redu, potrebno je pojačano hraniti kožu površinski i iznutra. 

UKLANJANJE VENA I KAPILARA NOGU - NOVOSTI

14. November, 2017.

VENE I KAPILARE NOGU

Vene i kapilare nogu posljedično nastaju zbog slabosti vezivnog tkiva ili zbog oštećenja zaliska koji sprječavaju povrat krvi u noge. U tome veliku ulogu igra genetika, estrogen, stil života, debljina i dugotrajno stajanje. Većinom su zahvaćene žene. Ako u obitelji ženska linija ima probleme s venama i kapilarama, tada je povećana sklonost razvoju novih vena i kapilara. Stoga je potrebna prevencija razvoja istih. Osim estetskog problema, vrlo lako može postati i zdravstveni problem.

Kako ispravno čistiti kožu lica

Opće je poznato kako postoje različiti tipovi kože, te je za svaku pomno razrađeno idejno rješenje problema. Netko ima masnu, netko suhu kožu, nekome je mješovita,.. no, za sve tipove kože postoje i neka univerzalna pravila ili preporuke. U ovotjednim Savjetima tima, dr. Kaliterna savjetuje izbjegavanje „čišćenja“ lica vodom, a pročitajte i zašto, te koje su ispravne metode čišćenja lica. Također, saznajte kako tretirati problem proširenih pora u kojima zaostaje nečistoća lica.

Utjecaj cigarete na kožu

Koža i kosa izloženi su različitim štetnim agensima u okolišu, uključujući duhanski dim. Duhanski dim sastoji se od tisuća tvari koje oštećuju kožu, a i sam nikotin veoma je štetan.

Laserski tretmani ljeti

Uvriježeno je mišljenje kako se tijekom ljeta, tj., tijekom toplijih dana, ne smiju raditi tretmani laserom da se ne bi oštetila koža i kako ne bi nastale pigmentacije. Prošlo je gotovo 7 godina od kada je tehnologija lasera toliko napredovala da se ovakve tvrdnje mogu u potpunosti odbaciti. Naime, laserski tretmani mogu se izvoditi tijekom ljeta, tj. toplijih dana, a da su 100% sigurni. Isto tako, laserski tretmani se mogu raditi i na preplanuloj koži. Odmah nakon laserskog tretmana možete ići na plažu.

Zašto sada započeti tretmane oblikovanja tijela i uklanjanja celulita?

Većina žena radi veliku grešku jer započinju s tretmanima par tjedana pred odlazak na more. U prosjeku je potrebno minimalno 6 tretmana za što je potrebno oko 50 dana radi nužnog razmaka među tretmanima.

Pravilan razmak između tretmana epilacije

Kako bi postigli što bolje rezultate u tretmanima epilacije, potrebno je držati se određenog razmaka između tretmana, jer u protivnom nema rezultata već samo gubite vrijeme i novac.

Da bi se dlaka uništila, mora biti u fazi rasta. Dlake na licu sazrijevaju svakih 30 dana a na tijelu svakih 60 dana. Ako se uradi tretman prije tog roka, tada izostaje rezultat unatoč tretmanu najboljim laserima. Potrebno je svakih 30 dana za lice i 60 dana za tijelo, uraditi kontrolni pregled kako bi liječnik utvrdio ima li dovoljno dlaka da se uradi tretman. 

Madeži

Madeži su česta vrsta izraslina na koži. Oni se često pojavljuju kao male, tamno-smeđe mrlje, a uzrokovani su nakupinom pigmentiranih stanica. Obično se pojavljuju u djetinjstvu i mladosti. Većina ljudi ima od 10 do 45 madeža, od kojih se gotovo svi pojavljuju prije 40-te godine.
Neki madeži mogu izblijediti ili nestati s godinama. Većina madeža su bezopasna, rijetko postaju kancerogeni. Praćenje madeža i drugih pigmentiranih dijelova kože važan je korak u otkrivanju raka kože, osobito malignog melanoma.

Psorijaza

Psorijaza je vrlo česta kronična bolest kože koja dovodi do promjene životnog ciklusa stanice kože. Uzrokuje ubrzani razvoj stanica na površini kože. Dodatne  stanice formiraju debele, srebrnaste ljuskice i suhe, crvene mrlje koje svrbe i ponekad su bolne. Simptomi psorijaze se pojavljuju periodično i osobito su izraženi pod utjecajem određenih faktora, kao što su hladnije vrijeme, infekcije, ozljede kože,  pojedini lijekovi, stres, pušenje i alkohol.

Sunce je svuda oko nas, ne samo na plaži

Ljeto je u punom jeku. Odjeće je sve manje, koža je sve izloženija. U želji da nam u vrelim danima bude ugodno, nerijetko si otkrivanjem kože činimo više štete nego što mislimo. Manje odjeće je samo veće izlaganje kože suncu. Suncu smo izloženi u svakom trenutku. Ne samo na plaži ili u moru ili kada su sunčeve zrake jako vidljive. Suncu smo izloženi i u hladovini i kada je oblačno. I uvijek treba biti na oprezu i djelovati preventivno.

Pigmentacije lica u trudnoći

U trudnoći je povišena koncetracija ženskih spolnih hormona, što posebno potiče razvoj pigmentacije na licu odnosno, melasmu. Sunce je samo jedan od faktora koji potiču razvoj melasme. Tek je nedavno dokazano da pored UV zraka i vidjlivo svijetlo potiče melasmu. Zaštitne kreme ne štite u cijelosti od razvoja melasma iz razloga što ne blokiraju vidljivo svijetlo. Upravo su zato zaštitni puderi bolja zaštita, jer više mehanički blokiraju UV zrake i vidljivo svijetlo. 

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

Fragen sie den dr. Kaliterna

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an

01/4828-961

Gebührenfreie Online-Konsultationen

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

*Ihre Privatsphere ist vollkommen sicher und Ihre Fragen liet nur der Dr. Kaliterna.

Fragen sie den dr. Kaliterna