Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

Do, 28. 6. 2018.

Kompletno rješenje za hemangiom

Hemangiom

Hemangiomi su prirođene anomalije tj. "greške" u razvoju, a koje su građene od krvnih žilica. Hemangiomi se mogu nalaziti bilo gdje na tijelu, a nastaju kao posljedica genetskog poremećaja u razvoju. 

Hemangiomi se najčešće javljaju odmah nakon poroda ili u ranom djetinjstvu. Jedino rješenje je primjena lasera. U tu svrhu se koriste pulse dye laser, neodimij yag i aleksandrit. S godinama hemangiomi gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se teže uklanjanju. U Poliklinici Poliderma jedini nudimo kompletno rješenje za uklanjanje hemangioma, i to na jednom mjestu. Koristimo sve moguće dostupne lasere: aleksandrit, neodimij dugo i kratko impulsni te pulse dye tehnologiju. Uskoro stiže i najnoviji pulse dye laser firme Quanta System. Trenutno je najveća novost primjena tzv. Mixed Tehnologije, gdje istovremeno koristimo neodymium yag i aleksandrit laser koji najbolje uklanjaju hemangiome. Stoga možemo reći da su hemangiomi pobijeđeni.

ALEKSANDRIT LASER

Hemangiomi s godinama gube krvne žile koje nadomješta vezivno tkivo te se zato teže uklanjanju, osobito na rukama i nogama. Zbog toga se savjetuje što ranije započeti s tretmanom, iako nikada nije kasno. Upravo kod starijih hemangioma ponekad nažalost, ne postižemo dobre rezultate, te je jedino rješenje aleksandrit laser valne duljine 755 nm. Laser je veoma specifičan za krvne žile i ima veću dubinu prodora zbog čega je efikasan kod uklanjanja hemangioma. Upravo pri tretiranju starijih hemangioma, koji su „otporni“ na tretmane, aleksandrit laser je najbolje rješenje.

MIXED TEHNOLOGIJA

Mixed tehnologija predstavlja najveću revoluciju u tretmanima uklanjanja kapilara, vena i hemangioma. Istovremeno se koriste aleksandrit laser 755 nm i neodymium yag laser 1064 nm. Prednost ove kombinacije je što aleksandrit laser pretvara glavni hemoglobin u methemoglobin koji se znatno lakše i efikasnije može ukloniti i s manjom snagom neodymium yag laserom. Tretman stoga znatno manje boli a rezultat se vidi znatno ranije. Možemo reći da je ovo najbolja tehnologija za tretmane uklanjanje hemangioma.

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

Fragen sie den dr. Kaliterna

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an

01/4828-961

Gebührenfreie Online-Konsultationen

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

*Ihre Privatsphere ist vollkommen sicher und Ihre Fragen liet nur der Dr. Kaliterna.

Fragen sie den dr. Kaliterna