Blog

Saznajte sve o laserskoj epilaciji

26. April, 2018.

ŠTO JE EPILACIJA?

Tretman epilacije podrazumjeva trajno uništenje korijena dlake, pri čemu iz uništenog korijena više nema izrasta dlaka, za razliku od depilacije gdje se radi o privremeno uklanjanju dlaka tj. njenog izrasta.

Sve što biste trebali znati o celulitu i tretmanima koji ga dugoročno uništavaju

16. März, 2018.

ZAŠTO SE CELULIT DEFINIRA KAO BOLEST I ZAŠTO GA TREBA LIJEČITI?

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva

Moja iskustva u tretiranju ožiljaka od akni uz pomoć najnovijih tehnologija

5. Februar, 2018.

U 18 godina borbe s ožiljcima od akni, mogu reći da sam stekao vjerodostojno iskustvo te u prvom redu želim reći da duboko suosjećam sa svim mojim klijentima koji se bore protiv ožiljaka od akni. To nije samo njihova borba već i moja borba jer s njima doživljam i dijelim sva njihova iskustva. Svaka njihova pobjeda je moja pobjeda, a njihov poraz je ujedno moj poraz. Moram reći da se  najviše osobno poistovjećujem s klijentima koji se bore protiv ožiljaka jer znam što ožiljci znače za njih i koliko utječu na kvalitetu njihova života. Stoga tu pristupam maksimalno sa srcem da pomognem. No, unatoč mojoj dobroj volji i najboljim uređajima, postoje neka ograničenja na koja ne mogu utjecati. Imam veliku potrebu da podijelim s Vama moja iskustva i najnovije trendove u borbi protiv ožiljaka od akni. 

Savjeti za njegu kože u trudnoći

15. Dezember, 2017.

Trudnoća, koliko god bila lijepa nažalost, ostavlja trag na tijelu žene. Za tijelo žene, trudnoća i porod su najveći izazov ali i opterećenje. Kako bi trudnoća prošla što bezbolnije i bez tragova, potrebno je kožu i tijelo na to pripremiti. Svaka žena morala bi ući u trudnoću pripremljena, u smislu da je jačala mišiće male zdjelice što omogućava izrazito lak porod, bolji seksualni život i sprječava nekontrolirano mokrenje u menopauzi. 

Mitovi i zablude o višku kože nakon poroda

28. November, 2017.

Nakon poroda, većini žena ostaje primjetan višak kože na trbuhu, kojeg se, unatoč svim vježbama i vođenju računa o prehrani, teško ili nikako ne mogu riješiti. Velika je zabluda vjerovanje kako  će se višak kože sam povući i vratiti u prvobitno stanje ili da će samo tjelovježba pomoći. 

Pobjeda botoksa nad aknama

17. Oktober, 2017.

Svi znamo da je Botox jedan od najpopularnijih tretmana za bore, no pored toga, koristi se i za liječenje drugih bolesti među kojima su i akne. 

Novo u polidermi - Femi tight: neablativni co2 laser u službi pomlađivanja lica, vrata i dekoltea

7. Juli, 2017.

U Poliklinici Poliderma, jako smo ponosni što smo prvi u svijetu započeli, te još uvijek jedini i izvodimo, tretman Femi tight, neablativni CO2 laser koji će biti velika prekretnica u tretmanima pomlađivanja. 

Kako do savršene stražnjice uz trajno uklanjanje celulita jednim tretmanom?

7. Juli, 2017.

Mnogim ženama želja je imati lijepo oblikovanu i "podignutu" stražnjicu. Naravno, sreći ne bi bilo kraja kada bi se ispunio i onaj ideal o trajnom rješavanju celulita s "kritičnih" regija tijela. Brojni "čudotvorni" preparati i tretmani koji garantiraju i obećavaju trajno riješenje celulita, nažalost, nisu toliko uspješni ni efikasni unatoč dobrom marketingu.

U Polidermi smo isprobali gotovo sve postojeće tretmane, te možemo reći kako od svih tretmana na tržištu po pitanju stražnjice i celulita, najbolje rezultate daju Medcontour platforma i Venus Legacy.

Laserski tretmani ljeti

Uvriježeno je mišljenje kako se tijekom ljeta, tj., tijekom toplijih dana, ne smiju raditi tretmani laserom da se ne bi oštetila koža i kako ne bi nastale pigmentacije. Prošlo je gotovo 7 godina od kada je tehnologija lasera toliko napredovala da se ovakve tvrdnje mogu u potpunosti odbaciti. Naime, laserski tretmani mogu se izvoditi tijekom ljeta, tj. toplijih dana, a da su 100% sigurni. Isto tako, laserski tretmani se mogu raditi i na preplanuloj koži. Odmah nakon laserskog tretmana možete ići na plažu.

MONTE CARLO ANTI-AGING MEDICINE WORLD CONGRESS 2017

20. April, 2017.

Tradicionalno, svake godine prisustvujem svjetskom anti-ageing kongresu koji se održava u Monte Carlu, već više od 10 godina. Oduvijek mi je taj kongres bio posebno drag jer su predavači doktori raznih specijalnosti: od dermatologa, plastičnih kirurga i ostalih.

Laserska lipoliza – ultimativno riješenje u borbi protiv celulita

8. März, 2017.

Laserska lipoliza predstavlja najveći dosadašnji napredak u borbi protiv celulita jer daje najbolje i najtrajnije rezultate samo jednim tretmanom. To je minimalno invazivan tretman koji se radi ambulantno te klijent odmah nakon tretmana može ići kući bez dužeg zadržavanja. Tretman je bezbolan i radi se u lokalnoj anesteziji.  

Vodič za oblikovanje tijela

28. Februar, 2017.

Ponosimo se što trenutno u našoj poliklinici imamo najveći broj uređaja i tretmana za oblikovanje tijela. Vjerujemo kako većina žena i muškaraca koji se odluče na neinvazivan tretman smanjenja obujma tijela ipak nije u potpunosti sigurna koji tretman odabrati, te što od tretmana očekivati.

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

Fragen sie den dr. Kaliterna

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an

01/4828-961

Gebührenfreie Online-Konsultationen

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

*Ihre Privatsphere ist vollkommen sicher und Ihre Fragen liet nur der Dr. Kaliterna.

Fragen sie den dr. Kaliterna