uklanjanje modrica

Uklanjanje modrica

Modrice nastaju kao posljedica ozljede stijenke krvnih žila tj. kapilara, pri čemu se krv prelije u tkivo. Kao posljedica razgradnje crvenih krvnih zrnaca, nastaje modrica koja tijekom vremena mijenja boju kako se razgrađuje. Radi se o procesu koji traje do sedam dana, no ovisno o dubini modrice, može potrajati i dulje. 

Za ublažavanje i tretiranje modrica koristi se heparin gel ili krema kako bi se ubrzala razgradnja. Za prikrivanje modrica uglavnom se koristi puder, s manjim ili većim uspjehom. Često modrice predstavljaju veliki problem, osobito nakon estetskih zahvata kao što su : punjači tj. dermalni fileri, mezoniti, Silhouette soft i lasersko uklanjanje vena i kapilara. Velika je novost ta da je laserskim tretmanom moguće najefikasnije i najbrže ukloniti modricu, tako da laser uništi crvena krvna zrnca tzv eritrocite. Ako se modrica ne tretira, postoji mogućnost, osobito na nogama, da zaostaju smeđe pigmentacije. Najveću opasnost čine modrice u predjelu bokova i stražnjice kod žena, jer često nakon njih zaostaju udubljenja na koži.

U Poliklinici Poliderma prvi, a za sada i jedini, počeli smo izvoditi tretman laserskog uklanjanja modrica. Idealno je uraditi tretman neposredno nakon nastanka modrice, no nikada nije kasno za uspješnost tretmana. Ponavljanje tretmana ovisi o dubini modrice, iako je moguće da se ukloni i nakon samo jednog tretmana. Tretman je bezbolan i nema oporavka. Razmak između tretmana je 1 do 3 dana.

Napokon se bez straha možete podvrgnuti estetskim  tretmanima jer sada  laserom najbrže i efikasnije možete ukloniti modricu. Ponekad se trenutno vidi nestajanje modrice, no unutar par dana većina modrica nestane. Nije moguće točno procijeniti koliko je potrebno tretmana i u kojem se roku mogu ukloniti.

Cijena prvog tretmana je od 300 do 1000 kn, a naredni tretman je u pola jeftiniji. Prije nego se naručite na tretman, pri upitu o cijeni predlažemo da nam pošaljete fotografiju modrice.

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

Fragen sie den dr. Kaliterna

Für die schnellsten Informationen oder schnelle Terminvereinbarungen rufen Sie gleich an

01/4828-961

Gebührenfreie Online-Konsultationen

Beschreiben Sie dem Doktor Kaliterna Ihr Zustand oder schicken Sie Bilder und der Doktor Kaliterna meldet sich persönlich mit seinem Expertenrat und Lösung

*Ihre Privatsphere ist vollkommen sicher und Ihre Fragen liet nur der Dr. Kaliterna.

Fragen sie den dr. Kaliterna