zatezanje kože

Tretmani koji se koriste u svrhu zatezanja kože

Trenutno se većina uređaja za estetskokorektivne zahvate na tržištu reklamiraju kao uređaji za zatezanje kože i oblikovanje tijela. Zadnjih nekoliko godina tretmani za zatezanje kože su gotovo preko noći postali najtraženiji i najpopularniji tretmani. Donedavno je operacija bila jedino rješenje za višak kože. Nažalost, nakon nje ostaju veliki ožiljci uz dug i mukotrpan oporavak s komplikacijama. Pojavom tretmana koji nisu agresivni, a zatežu kožu, pružila se nova nada mnogim ljudima da se riješe problema viške kože.

Neodimij Yag laser

Tretman se bazira na primjeni optičke energije koja oštećuje vezivno tkivo. Koristi se za početnu i blažu opuštenost kože. Potrebno je 3 do 5 tretmana.

Radiovalovi

Koristi se elektromagnetska energija koja okreće molekule vode pri čemu nastaje energija potrebna za oštećenje vezivnog tkiva. Prvi uređaj takvog tipa bio je famozni Thermage, koji je davao nevjerojatne rezultate. Nedostatak tretmana su bile velika bolnost i komplikacije. Novim protokolom ti su nedostaci uklonjeni. Nakon Thermaga, na tržištu su se pojavili brojni uređaji koji koriste radiovalove. Čini se da trenutno radiovalovi imaju najbolji efekt za zatezanje kože i oblikovanje tijela. Tretman se koristi za sve oblike opuštenosti kože. Potrebno je oko 6 tretmana.

Lipodissolve metoda

Koristi se tvar fosfatidilkolin, prirodni sastojak svake stanice, koja prvenstveno služi za razbijanje masti i masnih stanica. Ubrizgava se u kožu najmanjim iglama. Pri tome nastaje upala kao znak oštećenja kože, gdje ujedno dolazi i do zatezanja kože. Metoda se koristi za manja problematična mjesta. Potrebno je 2 do 6 tretmana. Zbog mogućih modrica i otečenosti potreban je oporavak od 2 do 7 dana.

Fat dissolve metoda

Koristi istu tvar kao lipodissolve metoda, ali umjesto injekcije ubacuje se kroz kožu pomoću električne energije. Uz topljenje masnih naslaga ima i efekt na zatezanje kože. Koristi se za početne do srednje jako izražene oblike opuštenosti kože. Potrebno je 8 do 10 tretmana.

Frakcijski laser

Laser optičkom energijom izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju i nadomještaju novim tkivom. Pri tome dolazi do razvoja novog kolagena i time do zatezanja kože. Potrebno je 1 do 3 tretmana.

Karboterapija

Koristi se plin CO2 koji se najmanjim iglama ubrizgava kako bi potaknuo razvoj novog kolagena te tako zategnuo kožu. Ubodi nisu bolni već je pri ubrizgavanju moguća manja nelagoda. Nema oporavka. Potrebno je 4 do 12 tretmana.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu