strije

Tretmani koji se koriste za uklanjanje strija

Strije su oštećenje vezivnog tkiva nastalo uslijed prebrzog rastezanja kože. Možemo reći da su strije neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Pri naglom rastezanju kože vezivno tkivo se ne može tako brzo prilagoditi i dolazi do njegova oštećenja. Za razvoj strija je, uz genetiku, najvažnija brzina rastezanja kože. Što je brže rastezanje kože to je veće oštećenje.

Frakcijski neablativni laser

Metoda izbora za smanjivanje strija. Osim što uklanja oštećeni dio kože sa strijama, u narednih šest mjeseci nadomješta novo vezivno tkivo na tom mjestu. Nakon tretmana na tretiranom mjestu zaostaje tamnocrvena boja koja se ljušti kroz 7 do 10 dana te je rezultat vidljiv odmah, a ujedno se i svakim danom poboljšava. Ponekad se tretmanom strije mogu posvijetliti, tj. vrati im se boja, ali nikad potpuno. Nakon tretmana strije budu pliće, uže, manje vidljive i bojom se minimalno razlikuju od okolne kože. Potrebno je 1 do 3 tretmana. Prvi takav laser bio je Fraxel, a danas su u primjeni noviji laseri koji daju znatno bolje rezultate uz mnogo manji broj tretmana.

Frakcijski ablativni laseri erbium i CO2

Djeluju na istom principu kao neablativni frakcijski laseri, samo imaju izražen mehanički efekt, za razliku od neablativnih koji se temelje na toplinskom efektu. Potrebno je 1 do 3 tretmana.

Radiovalovi

Toplinom se ošteti vezivno tkivo pri čemu se potiče razvoj novog vezivnog tkiva. Rezultat je smanjivanje strija. Rezultat se ne vidi odmah nakon tretmana, nego mjesecima kasnije. Svakog dana rezultati su sve bolji, a konačni rezultat je vidljiv za 9 do 12 mjeseci. Potrebno je 6 tretmana. Nema oporavka.

Neodimij Yag laser

Isti je princip tretmana i efekt kao i kod radiovalova. Potrebno je oko 3 tretmana.

AFT tretman

Tretman se koristi samo za crvene strije kako bi se optičkom energijom uništilo crvenilo spaljivanjem krvne žile. Potrebno je 2 do 3 tretmana.

KTP laser

Služi za uklanjanje crvenih strija. U prosjeku je potrebno 1 do 3 tretmana.

Pulsed Dye laser

Koristi se za crvene strije, a potrebno je 2 do 3 tretmana.

Led tehnologija

Koriste se brojne diode koje emitiraju svjetlo određene valne duljine jer ono potiče razvoj novog kolagena. Tretman se koristi za crvene strije. Potrebno je 5 do 9 tretmana.

Frakcijski radiovalovi

Metoda se preporuča kod osoba koje imaju veću površinu zahvaćenu strijama jer se odjednom može tretirati veća površina nego frakcijskim laserom. Koristi se za blaže do srednje teške strije. Pogodna je osobito kod osoba koje imaju strije na trbuhu uz mlohavost kože nakon poroda ili mršavljenja. Zbog peeling efekta strije se smanjuju te zbog toplinskog efekta nastaje dodatno zatezanje kože uz razvoj novog vezivnog tkiva. Kod osoba sa strijama na stražnjici metoda k tome dodatno učvršćuje stražnjicu. Sam tretman je jako brz, prosječno traje svega nekoliko minuta. Potrebno je 2 do 3 tretmana.

Karboterapija

Koristi se plin CO2 koji se ubrizgava najmanjim iglama te tako stvara novi kolagen. Rezultat je smanjivanje strije uz efekt zatezanja kože. Ubodi nisu bolni. Nema oporavka. Potrebno je 3 do 9 tretmana.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu