stražnjica

Stražnjica

Zbog načina i stila života za brigu o sebi imamo sve manje vremena. Obično se krećemo na relaciji kuća i posao, koristeći auto. Sve se manje krećemo, a sve više sjedimo na poslu. Tijekom trudnoće ste morali mirovati, a poslije poroda cijelo vaše vrijeme zaokuplja dijete. Prije je bilo vremena za sport, a sada kada dođete doma nije vam do ničega. Vjerojatno vam je poznata ova priča koja ima i svoju drugu stranu. Posljedično dolazi do nakupljanja masnih nakupina i celulita u području stražnjice i bokova. Stražnjica se deformira, pri čemu koža postaje mlohava. Konačno, kada ste promijenili stil i način života te započeli s tjelesnom aktivnošću, ne uspijevate korigirati oblik stražnjice, što vas baca u očaj. Vjerujte, nema mjesta za očaj jer se može dosta pomoći.

Uloga stražnjice

Stražnjica je jedan od važnijih ženskih atributa privlačnosti. Od davnina simbolizira plodnost, primjerice, postoje brojne skulpture iz prošlosti koje prikazuju naglašeniju stražnjicu. Od srednjeg se vijeka ženske obline prikazuju kao poželjan znak privlačnosti i majčinstva. Danas u brojnim kulturama, kao što su afrička ili brazilska, žena nije privlačna ako nema veću stražnjicu. U Brazilu se čak rade operacije povećanja stražnjice umetanjem silikonskih umetaka. Dok jedne žene muku muče kako smanjiti stražnjicu, druge ju nastoje pod svaku cijenu povećati.

Što mogu korigirati tretmanima?

Nije realno očekivati podizanje stražnjice, jer tretmani nisu predviđeni dio. Često nakon tretmana stražnjica bude nešto podignuta, ali to nije uvijek slučaj. Tretmanima možete preoblikovati stražnjicu, zategnuti kožu, ukloniti neravnine kože na površini, poput udubljenja, smanjiti strije, ukloniti masne naslage i celulit te izgled kože koja podsjeća na narančinu koru. Vaša stražnjica opet može poprimiti željenu formu a da vam odjeća ljepše i bolje stoji. Tretmani nisu svemoćni te se unatoč njima savjetuje provoditi zdrav stil života kao prevenciju povratka na staro. Potrebno je paziti na prehranu, piti dovoljno vode i baviti se tjelesnom aktivnošću. Za što bolje rezultate potrebno je ponekad kombinirati više metoda.

Zašto je potrebno vježbati?

Kada se uklone masne naslage i celulit, koža izgubi masno tkivo kao potporu. Vježbanjem razvijate mišiće koji sada podižu kožu i daju idealnu figuru te oblik stražnjice. Vježbanje nije obavezno, ali se preporuča za što bolje i dugotrajnije rezultate.

Što poduzeti ako je stražnjica jače spuštena ili deformirana?

Tada preostaje kirurška korekcija, najčešće pomoću implantata koji se umeću te podižu stražnjicu i daju joj novi oblik. Po potrebi se vrši liposukcija. U tom slučaju treba se javiti plastičnom kirurgu.

Tretmani

Radiovalovi

Metoda djeluje gotovo na sve aspekte stražnjice: zateže kožu, oblikuje stražnjicu uz smanjivanje obujma, smanjuje strije te uklanja masne naslage s celulitom. Potrebno je 6 tretmana, a razmak između tretmana je 10 do 30 dana. Bez oporavka.

Frakcijski neablativni laser

Strije koje ste dobili tijekom rasta, debljanja ili trudnoće sada možete gotovo u cijelosti smanjiti. Nažalost, strije nije moguće u potpunosti ukloniti, ali se mogu znatno smanjiti. Ovo je tretman smanjivanja strija, ali nije za povratak boje kože. Nema oporavka, a potrebno je 1 do 3 tretmana.

Lipostabil

Koristi se tvar fosfatidil kolin koja je prirodni sastojak stanične membrane, a zapaženo razbija mast i ubrzava metabolizam masnih stanica. S pomoću najmanjih igli ubrizgava se pod kožu, a tretman je malo neugodan. Metoda odlično rješava masne naslage, smanjuje stražnjicu te celulit i izgled kože koja podsjeća na narančinu koru. Oporavak traje 2 do 5 dana zbog modrica i manjeg naticanja. Potrebno je 2 do 5 tretmana.

Fat dissolve

Metoda umjesto injekcija koristi električnu energiju za ubacivanje fosfatidil kolina. Preporuča se metoda kao zamjena osobama koji se boje igle. Metoda smanjuje masne naslage s celulitom te uklanja izgled kože koja podsjeća na narančinu koru. Nema oporavka, a potrebno je 5 do 10 tretmana.

Frakcijski radiovalovi

Metoda pomoću elektromagnetske energije izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju van te nadomještaju novim tkivom. Rezultat je da su strije manje, a koža zategnutija i bolje kvalitete. Potrebno je 1 do 3 tretmana, a nema oporavka.

Karboterapija

Pomoću najmanjih igala ubrizgava se plin CO2 koji ubija masne stanice te tako uklanja celulit. Uz to, stvara novo tkivo te smanjuje strije i zateže kožu. Tretman malo boli, ali nema oporavka. Potrebno je 3 do 10 tretmana

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu