pigmentacije

Uklanjanje pigmentacija

Nastaju kao posljedica izlaganja suncu, što potiče nastajanje pigmenta. Pigmentacije kože su jedan od znakova prijevremenog starenja kože uslijed oštećenja kože izazvanim suncem. Neke pigmentne stanice se unište, pa zato druge pigmentne stanice pojačano stvaraju pigment koji štiti od sunca. Pigmentacije se nalaze na mjestima koja su najviše izložena suncu: lice, dekolte, ramena i šake. Najnovija istraživanja govore kako bore nisu te koje ukazuju na starost, nego pigmentacije, pogotovo neujednačen ten na licu s primjesama pigmentacije.

Mogu li se promjene u cijelosti ukloniti?

Promjene se ne uklanjaju u cijelosti, već gotovo u cijelosti. Razlog tome je što se promjene ponekad znaju vratiti, i to 5 do 10 godina nakon tretmana pa ne treba inzistirati na uklanjanju u cijelosti. Nastaju nove promjene, dok se uništene ne vraćaju. Razlog tome je oštećenje kože u cijelosti, kada iz prividno zdrave kože nastaju pigmentacije. Zato se savjetuje tretirati ne samo pigmentaciju nego i okolnu kožu, jer tako smanjujemo i sprječavamo mogućnost razvoja novih promjena. Ponekad je, ovisno o vrsti promjena, potreban jedan tretman održavanja svakih 3 do 10 godina.

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana ovisi o vrsti promjene, lokaciji i stanju kože. Prosječno su potrebna 2 do 3 tretmana, a razmak između tretmana je 30 do 120 dana. Pojedine lokacije, kao što su dekolte i šake, jako su osjetljive te je ponekad potreban koji tretman više, bolje nego da se koža trajno ošteti.

Je li tretman bolan i neugodan?

Tretman nije bolan i nelagodan, a osjećate peckanje.

Koliko traje tretman?

Traje jako kratko, prosječno od 1 do 5 minuta.

Kad je vidljiv rezultat?

Kod erbium lasera rezultat se vidi odmah, a kod frakcijskog lasera i AFT tretmana rezultat se vidi kroz narednih 7 do 21 dana. Kod drugih lasera rezultat se vidi kroz 7 do 12 dana.

Koje su moguće komplikacije?

Praktički nema komplikacija. Kod erbium lasera rijetko zaostaje crvenilo kože. Kod tamnoputih ljudi RIJETKO može nastati prolazni gubitak pigmenta ili se pigmentacija jače vidi, što brzo prođe. Kod AFT tretmana rijetko nastaje manje površinsko oštećenje kože. Frakcijski laseri praktički nemaju nikakvu komplikaciju.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu