pigmentacije

Tehnologije koje se koriste za tretiranje pigmentacija

Nastaju kao posljedica izlaganja suncu, što potiče nastajanje pigmenta. Pigmentacije kože su jedan od znakova prijevremenog starenja kože uslijed oštećenja kože izazvanim suncem. Neke pigmentne stanice se unište, pa zato druge pigmentne stanice pojačano stvaraju pigment koji štiti od sunca. Pigmentacije se nalaze na mjestima koja su najviše izložena suncu: lice, dekolte, ramena i šake. Najnovija istraživanja govore kako bore nisu te koje ukazuju na starost, nego pigmentacije, pogotovo neujednačen ten na licu s primjesama pigmentacije.

AFT tretman

Koristi se optička energija koju pigment upija te se oslobađa energija koja ga uništava. Cilj je tamnjenje pigmenta, što je znak uspješnosti tretmana. Tretman istovremeno pomlađuje kožu, a može se tretirati bilo koji dio tijela. Pretežno se koristi za uklanjanje pigmentacija nastalih zbog sunca i melasme. Za vrijeme tretmana osjetite bljesak i manje peckanje. Najčešće se tretiraju lice, dekolte, ramena, šake, ruke i potkoljenice. Oporavak u prosjeku traje 2 do 5 dana.

Frakcijski laser

Metoda izbora za uklanjanje pigmentacija na licu i bilo gdje na tijelu, osobito jer tretman ne boli i nije neugodan, a daje odličan rezultat. Princip tretmana je, laički rečeno, zamjena stare kože novom. Laser minimalno oštećuje površinu kože, a uništava sloj ispod kože te se oštećeni dio zamjenjuje novim vezivnim tkivom pri čemu se pigmentacija uklanja. Koriste se ablativni i neablativni frakcijski laseri.

Frakcijski radiovalovi

Koristi se elektromagnetska energija koja mehanički uništava pigment i gotovo u cijelosti vrši izmjenu kože. Tretman kao i frakcijski laser izaziva mikroskopska oštećenja ispod površine kože koja se izbacuju zajedno s pigmentom.

Erbium laser

Laser mehanički skida slojeve kože uz zaostajanje manje rane koja cijeli 5 do 10 dana. Cilj je mehanički ukloniti sve slojeve kože, pa tako i pigmentaciju. Tretman se koristi kod promjena koje su iznad razine kože.

Q-Switch laser

Laser optičkom energijom ciljano uništava pigment, a okolna koža bude pošteđena. Koristi se pretežno kod dublje smještenih i tvrdokornih pigmentacija otpornih na prethodne tretmane.

KTP laser

Laser ciljano uništava pigmentacije. Tretman nije bolan i uglavnom nema oporavka.

Pulsed Dye laser

Tretman može biti malo neugodan. U principu nema oporavka.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu