korekcija nosa

Korekcije nosa

Nos se uglavnom kirurški ispravlja, no odnedavno postoji mogućnost korekcije i oblikovanja nosa pomoću punjača i botoksa. Navedeni tretmani se preporučuju za manje do srednje jače izražene deformitete nosa, tipa pomaka u stranu, nepravilnosti korijena nosa s udubinama, rascijepljenosti vrha nosa, spuštenog vrha nosa i sličnog. Prednost ovih metoda je u tome što se radi o neagresivnim metodama za koje nije potreban oporavak. Preporučuju se osobama koje se boje operativnog zahvata ili opće anestezije.

Operacija i dalje ostaje glavna metoda za korekciju i oblikovanje nosa, a može se raditi samostalno ili u kombinaciji s punjačima te botoksom, što daje najbolje rezultate.

Nažalost, operacija ne može u cijelost ukloniti manje deformacije nosa (tipa rascjep vrha nosa), dok se to punjačima može gotovo u cijelosti korigirati. Korekcija punjačima ili botoksom traje najviše nekoliko minuta i nije potrebna anestezija, jer zahvati nisu bolni ni nelagodni, a u vezi daljnjeg ponašanja nakon tretmana nema nikakvih ograničenja. Pretežno se koriste punjači na bazi hijaluronske kiseline koja je osnovni gradivni dio naše kože, a rezultat traje u prosjeku 9-12 mjeseci, iako nekad može trajati i dulje. Nakon toga se hijaluronska kiselina razgradi i stvori novo vezivno tkivo. Savjetuju se tretmani održavanja jedanput svake 2-4 godine. Kod botoksa rezultat traje u prosjeku 4-9 mjeseci, uz povremene tretmane održavanja jedanput svakih 1-2 godine. Potreban je svega 1 tretman punjačima ili botoksom, a rezultat se kod punjača odmah vidi, dok kod botoksa postaje vidljiv za 7-15 dana. Punjači se po potrebi mogu kombinirati s botoksom, ali su uglavnom sami po sebi dovoljni. Botoks se savjetuje jedino ako je izražen pad nosa, tj. ako je spušten vrh nosa.

Što se može korigirati punjačima?

  • rascjep vrha nosa
  • pomak nosa u stranu
  • udubine na nosnicama i nosu
  • deformacije korijena nosa

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu