komplikacije kod povećanja usana

Korekcija komplikacije povećanja usana silikonom i trajnim punjačima

San većine žena, osobito djevojaka, je imati velike i naglašene usne te su spremne ugroziti zdravlje radi toga. Trenutno je najsigurniji tretman oblikovanja i povećanja usana hijaluronskom kiselinom te vlastitom krvi. 

Odnedavno se koriste biostimulatori kolagena, ali za gornji rub usne. Većinu žena frustrira i predstavlja velik nedostatak to što hijaluronska kiselina traje oko 6 mjeseci, iako novije generacije filera traju 9 do 12 mjeseci. Nakon toga se razgradi, te ako ponovite tretman, efekt je dulji u prosjeku za 30 do 50%. Nakon trećeg tretmana, efekt traje još dulje. Tretman vlastitom krvi traje oko 2 godine. Masno tkivo se također koristi, ali nije baš najsretnija opcija.

Kako bi se uštedio novac, a efekt bio što dulji, žene posežu za silikonom koji ima relativno nisku cijenu, a daje trajni efekt. Druga opcija je primjena trajnih punjača kao što su Aquamid ili drugi. No treba znati da su kod silikona i trajnih punjača ujedno i posljedice, isto tako, trajne.

U većini zemalja, silikon i Aquamid su iz tog razloga zabranjeni. Najčešća komplikacija je razvoj grudica u usni, što može znatno deformirati usne. Ujedno nastaju degenerativne promjene koje znatno oštećuju usne i narušavaju izgled jer se usna deformira. Da ne govorimo o upalama i naticanju. Možda se manjem broju žena neće desiti navedene komplikacije prvih par godina, no gotovo da nema žene kojoj se prije ili kasnije ne dese posljedice.

 Nažalost, jako je teško uklanjati komplikacije, jedino je operacija efikasna, no ima velika ograničenja te ne može sve korigirati tj. ukloniti. Pored toga, zaostaju ožiljci, da ne govorimo o mogućim komplikacijama kad se tako deformirane usne operiraju. Druge metode su manje efikasne i manje pouzdane. Rezultat je da većina žena sa silikonom i trajnim punjačima trajno pati, te pored narušavanja zdravlja, znatno se pogoršava i kvaliteta života jer se usne ne mogu sakriti. Najveću revoluciju u rješavanju svih navedenih komplikacija je uređaj Thermi. Cilj tretmana je kanilom, tj. posebnom tankom iglom, uči u usne i istopiti silikon, tj. trajni punjač. Koriste se radio valovi koji zagrijavaju i tako rješavaju komplikacije, posebno grudice, deformacije usana i sve ostale komplikacije. Uglavnom je dovoljan jedan tretman u lokalnoj anesteziji uređajem Thermi, koji je bezbolan. Prednost tretmana je što ujedno oporavlja usne, potiče razvoj kolagena i vraća nekadašnje konture usana. Sam tretman je osmislio dr Kaliterna, te predstavlja velik spas i nadu ženama koje imaju komplikacije zbog silikona i trajnih punjača.

U videu pogledajte kako izgleda tretman:

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu