Pulse dye laser

pulse dye laser

Ovaj se laser smatra zlatnim standardom za uklanjanje krvnih žila i krvnožilnih tvorbi kao što su to hemangiomi i angiomi. Koristi se još i za pomlađivanje kože, liječenje akni, smanjivanje pora i sunčanih pigmentacija, liječenje bradavica, psorijaze, rosaceje, za uklanjanja crvenila kože te smanjivanje keloida i ožiljaka.

Laser posjeduje valne duljine od 585 nm ili 595 nm. U praksi se ne radi o velikoj razlici, osim što laser valne duljine od 585 nm djeluje nešto bolje na krvne žile, dok ovaj od 595 nm bolje djeluje na pigmentacije. Laser ima izuzetno kratko vrijeme trajanja laserskog impulsa u ms (tisućitom dijelu sekunde). U posljednje vrijeme se javljaju i pulse dye laseri s još kraćim trajanjem laserskog impulsa. Razlog tome je primjena velike energije prilikom tretmana.

Da tijekom tretmana ne bi došlo do oštećenja kože, laserski impuls mora trajati kratko. Posljedica tretmana je pucanje stijenki krvnih žila zbog čega krv otječe u okolno tkivo te nastaje masnica. Jedno od obilježja djelovanja ovog lasera jesu masnice nakon tretmana, no napretkom tehnologije masnice nastaju rjeđe, a tretmani ovim laserom traju puno kraće u odnosu na prijašnje lasere. Nakon tretmana možete odmah staviti make up kako bi prikrili eventualne masnice. Najpoznatija primjena ovog lasera je uklanjanje hemangioma jer kod te primjene daje najbolje rezultate.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu