Mezoterapija - uređaj dermafrac

mezoterapija uređajem dermafrac

Mezoterapija je stara metoda za liječenje brojnih stanja, pomlađivanje lica i oblikovanje tijela. Cilj je ubrizgati određene sastojke injekcijom u površni sloj kože. Obično se ubrizgavaju vitamini, minerali, hijaluronske kiselina i ostali brojni sastojci. Početno se mezoterapija koristila za liječenje bolova u zglobovima i mišićima, potom se počela koristiti u estetici gdje se danas isključivo i koristi. 

Metoda je efikasna za pomlađivanje lica i tijela. Pored lica, tretira se vrat, dekolte, šake, trbuh i bedra. Mezoterapija se koristi najčešće na licu u svrhu osvježenja i pomlađivanja lica. Ova metoda je stara više od 80 godina, a radi se o tretmanu u kojem se koristi injekcija za apliciranje raznih tvari u brojne svrhe. Npr. pomlađivanje, jačanje cirkulacije, topljenje masnih stanica. Nedostatak metode su brojni ubodi te česte modrice, nemogućnost jednake raspodjele aktivne tvari u istu dubinu ispod kože, nejednak razmak između uboda, modrice i oporavak.

Kako bi se to ublažilo, izumljen je tzv. mezogun, uređaj koji ima kontrolu dubine uboda što prilično pomaže ali, nažalost, ima druga ograničenja klasične mezoterapije.

Kako bi se svi navedeni nedostatci uklonili, nastao je uređaj Dermafrac koji koristi dermaroler koji izaziva mikroskopska oštećenja kroz koja se ubrizgavaju tvari direktno ispod kože. U svrhu dubljeg prodora koristi se vakuum koji privlači kožu bliže dermaroleru kako bi nastalo dublje oštećenje. Dermaroler je valjak koji na sebi ima iglice koje izazivaju mikroskopska oštećenja ispod površine kože. Dermafrac koristi dermarolere s izrazito kratkim iglicama od 0,5 i 0,25 mm koji zahvaljujući vakuumu imaju efekt kao da se koriste dermaroleri sa znatno duljim iglicama a da pri tome nisu tako agresivni. Tretman nije agresivan niti bolan. Zaostaje prolazno crvenilo koje traje 15 do 30 minuta te se može po potrebi prikriti šminkom. Nema oporavka, modrica niti naticanja. Obično se koristi vlastita krv, faktori rasta i hijaluronska kiselina. Dermafrac predstavlja najnapredniji oblik mezoterapije.

U video prikazu pogledajte kako izgleda tretman pomlađivanje vlastitom krvi, PRP, uređajem dermafrac:

U videu pogledajte kako izgleda tretman pomlađivanja lica hijaluronom uređajem dermafrac:

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu