Savjeti tima

čet, 15. 3. 2018.

Zašto se celulit definira kao bolest i zašto ga treba liječiti?

celulit

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva. 

Upravo iz razloga što mnogi smatraju kako je celulit masno tkivo, većina ima i pogrešan pristup uklanjanju celulita, koji se zapravo treba liječiti. Degenerativne promjene vezivnog tkiva nastaju zbog utjecaja hormona, starenja, stila života i prehrane. Vezivno tkivo koje podupire masne stanice počinje se zadebljavati i povećavati pri čemu pritišće kapilare. Posljedično nastaje zastoj cirkulacije gdje se zaustavljaju krv i limfa. Dolazi do prodora krvi i limfe izvan kapilara u međustanični prostor. Posljedično dolazi i do nakupljanja štetnih tvari jer nema više protoka cirkulacije i limfne drenaže. Masne stanice počinju nekontrolirano rasti. U početku se radi o lokalnom nakupljanju štetnih tvari koje kasnije postaje sistemno, što truje cijeli organizam i utječe na rad svih organa te narušava zdravlje.

Celulit nije lokalni poremećaj, već pri liječenju treba u obzir uzeti zdravstveno stanje žene i njezine životne navike. Manjak energije, lako zamaranje, pad imuniteta, usporenje rada drugih organa i osjećaj umora tj. malaksalosti, neki su od znakova trovanja organizma zbog celulita. Zaustavljanjem cirkulacije dolazi do povećanog razvoja kapilara i vena. Celulit postaje bolan na dodir a kasnije i spontano. Sve spomenuto znatno narušava zdravlje i kvalitetu života, stoga je zbog svega navedenog i sklonosti pogoršanju, celulit potrebno liječiti.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu