Savjeti tima

Stručni tim poliklinike Poliderma svojim individualiziranim pristupom svakom klijentu stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Stručnost i profesionalizam naš su imperativ. Konstantno educiranje i informiranje osoblja, ključ je stručnosti i kompetencije naših djelatnika, a prepoznavanje potreba za određenom edukacijom, i napor za poboljšanjem usluge naša su misija. Medicinska struka u sinergiji s bogatim znanjem i iskustvom u praksi te radu s najnovijom tehnologijom, najbolje su reference našeg stručnog tima. Stoga u svakom trenu možete biti sigurni i prepustiti se stručnosti za najbolje rezultatepod liječničkim nadzorom. U ovoj rubrici moći ćete pročitati upute i savjete koji bi vas mogli zanimati i biti vam od koristi, a usko su povezane s dermatologijom i venerologijom. Također, ovdje se možete informirati kroz povezane vijesti u kontekstu pojedinih tretmana, sve što biste trebali znati o tretmanima tijekom izvođenja tretmana i nakon izvođenja istog. Budite slobodni obratiti nam se za sve dodatne informacije.

Psorijaza

Psorijaza je vrlo česta kronična bolest kože koja dovodi do promjene životnog ciklusa stanice kože. Uzrokuje ubrzani razvoj stanica na površini kože. Dodatne  stanice formiraju debele, srebrnaste ljuskice i suhe, crvene mrlje koje svrbe i ponekad su bolne. Simptomi psorijaze se pojavljuju periodično i osobito su izraženi pod utjecajem određenih faktora, kao što su hladnije vrijeme, infekcije, ozljede kože,  pojedini lijekovi, stres, pušenje i alkohol.

Sunce je svuda oko nas, ne samo na plaži

Ljeto je u punom jeku. Odjeće je sve manje, koža je sve izloženija. U želji da nam u vrelim danima bude ugodno, nerijetko si otkrivanjem kože činimo više štete nego što mislimo. Manje odjeće je samo veće izlaganje kože suncu. Suncu smo izloženi u svakom trenutku. Ne samo na plaži ili u moru ili kada su sunčeve zrake jako vidljive. Suncu smo izloženi i u hladovini i kada je oblačno. I uvijek treba biti na oprezu i djelovati preventivno.

Pigmentacije lica u trudnoći

U trudnoći je povišena koncetracija ženskih spolnih hormona, što posebno potiče razvoj pigmentacije na licu odnosno, melasmu. Sunce je samo jedan od faktora koji potiču razvoj melasme. Tek je nedavno dokazano da pored UV zraka i vidjlivo svijetlo potiče melasmu. Zaštitne kreme ne štite u cijelosti od razvoja melasma iz razloga što ne blokiraju vidljivo svijetlo. Upravo su zato zaštitni puderi bolja zaštita, jer više mehanički blokiraju UV zrake i vidljivo svijetlo. 

Njega kože na moru

Koža tijekom ljetnih mjeseci zahtjeva posebnu pažnju i njegu. U to smo se sami uvjerili više puta svih ovih godina ljetovanja na moru. Upravo iz tog razloga češće i više koristimo razne kreme za hidrataciju, ali i zaštitu od sunca. Sve to, uz pojačan znoj i vrućinu, dodatno prlja i masti našu kožu. Velik je problem pojačano stvaranje mitesera uz maščenje kože i začepljenja pora, što guši kožu koja ne može disati.

Kako zaštititi kožu od sunca

Zaštita kože od sunca započinje postupnim izlaganjem suncu. Preporučamo 5-10 minuta u kasnopopodnevnim satima, te svaki dan postepeno pružavanje vremena boravka na suncu. Također, svakim danom postepeno i ranije izlaganje suncu. Osobe koje imaju samonkontrolu, nemaju puno madeža ili tumor kože a lako potamne, mogu nekoliko puta otići u solarij na par minuta. Da bi nas koža bolje čuvala od sunca, potrebno je ukloniti mrtvi površinski sloj kože jer na taj način koža lakše odeblja te bolje štiti od sunca.

Tretman za pripremu kože na ljeto

Koža se ljeti više masti što dodatno začepljuje pore. Ujedno dolazi do zadebljanja kože kako bi se bolje branila od sunca tj. UV zraka. Zbog svega navedenog, posljedično dolazi do zagušenja kože. Kreme ne mogu dopirati do površine kože što znači da ne mogu ni djelovati. Prilikom svakog nanošenja kreme, stavljamo sloj na sloj čime se dodatno začepljuje koža. Koža se guši i ne dobiva potrebnu vlažnost. Zbog toga je sklonija bržem oštećenju i starenju jer ne dobiva potrebnu vlažnost uz hranjive sastojke. 

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu