Savjeti tima

Stručni tim poliklinike Poliderma svojim individualiziranim pristupom svakom klijentu stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Stručnost i profesionalizam naš su imperativ. Konstantno educiranje i informiranje osoblja, ključ je stručnosti i kompetencije naših djelatnika, a prepoznavanje potreba za određenom edukacijom, i napor za poboljšanjem usluge naša su misija. Medicinska struka u sinergiji s bogatim znanjem i iskustvom u praksi te radu s najnovijom tehnologijom, najbolje su reference našeg stručnog tima. Stoga u svakom trenu možete biti sigurni i prepustiti se stručnosti za najbolje rezultatepod liječničkim nadzorom. U ovoj rubrici moći ćete pročitati upute i savjete koji bi vas mogli zanimati i biti vam od koristi, a usko su povezane s dermatologijom i venerologijom. Također, ovdje se možete informirati kroz povezane vijesti u kontekstu pojedinih tretmana, sve što biste trebali znati o tretmanima tijekom izvođenja tretmana i nakon izvođenja istog. Budite slobodni obratiti nam se za sve dodatne informacije.

Kako regenerirati kožu lica nakon ljeta?

31. kolovoz, 2018.

Nakon godišnjeg odmora i utjecaja sunca i mora, pri povratku u realnost i svakodnevnu rutinu uočavamo i posljedice ljeta na našoj koži. Isušena koža bez sjaja, smeđe mrlje u obliku pigmentacija, kapilare, akne.. najčešće su boljke svake žene tokom ljeta. Osim povratka na posao i u svakodnevnu rutinu, nakon odmora potrebna je na neki način i obnova, osobito kože.

Što morate pitati i znati prije epilacije?

26. travanj, 2018.

1.         Da li se tretman izvodi laserom ili IPL uređajem?
2.         Da li laser koristi jednu ili više valnih duljina?
3.         Kakvo hlađenja ima laser?
4.         Da li laser ima skener?

Zašto većina tretmana ne djeluje na celulit?

15. ožujak, 2018.

Unatoč redovitom vježbanju i fizičkoj aktivnosti, zdravoj prehrani i drugim "pravilima" koja je potrebno poštivati u borbi protiv celulita, ponekad to nije dovoljno. U svemu ovome znatnu pomoć pružaju i anticelulitni tretmani no, i s njima je ponekad ta borba bez uspjeha.

Što je tome razlog?

Zašto se celulit definira kao bolest i zašto ga treba liječiti?

15. ožujak, 2018.

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva. 

Savjeti za njegu kože u trudnoći

15. prosinac, 2017.

Trudnoća, koliko god bila lijepa nažalost, ostavlja trag na tijelu žene. Za tijelo žene, trudnoća i porod su najveći izazov ali i opterećenje. Kako bi trudnoća prošla što bezbolnije i bez tragova, potrebno je kožu i tijelo na to pripremiti. Svaka žena morala bi ući u trudnoću pripremljena, u smislu da je jačala mišiće male zdjelice što omogućava izrazito lak porod, bolji seksualni život i sprječava nekontrolirano mokrenje u menopauzi. 

Koju hranu jesti u trudnoći u svrhu prevencije razvoja strija?

15. prosinac, 2017.

Tijelo žene prolazi kroz najveća opterećenja tijekom trudnoće. Nažalost, često dolazi do opterećenja preko granica izdržljivosti tijela, osobito kada se radi o rastezanju kože koja puca, pri čemu nastaju strije. Kako bi tijelo što lakše prošlo izazove trudnoće, potrebno ga je pripremati. U prvom redu, potrebno je pojačano hraniti kožu površinski i iznutra. 

UKLANJANJE VENA I KAPILARA NOGU - NOVOSTI

14. studeni, 2017.

VENE I KAPILARE NOGU

Vene i kapilare nogu posljedično nastaju zbog slabosti vezivnog tkiva ili zbog oštećenja zaliska koji sprječavaju povrat krvi u noge. U tome veliku ulogu igra genetika, estrogen, stil života, debljina i dugotrajno stajanje. Većinom su zahvaćene žene. Ako u obitelji ženska linija ima probleme s venama i kapilarama, tada je povećana sklonost razvoju novih vena i kapilara. Stoga je potrebna prevencija razvoja istih. Osim estetskog problema, vrlo lako može postati i zdravstveni problem.

Kako ispravno čistiti kožu lica

Opće je poznato kako postoje različiti tipovi kože, te je za svaku pomno razrađeno idejno rješenje problema. Netko ima masnu, netko suhu kožu, nekome je mješovita,.. no, za sve tipove kože postoje i neka univerzalna pravila ili preporuke. U ovotjednim Savjetima tima, dr. Kaliterna savjetuje izbjegavanje „čišćenja“ lica vodom, a pročitajte i zašto, te koje su ispravne metode čišćenja lica. Također, saznajte kako tretirati problem proširenih pora u kojima zaostaje nečistoća lica.

Utjecaj cigarete na kožu

Koža i kosa izloženi su različitim štetnim agensima u okolišu, uključujući duhanski dim. Duhanski dim sastoji se od tisuća tvari koje oštećuju kožu, a i sam nikotin veoma je štetan.

Laserski tretmani ljeti

Uvriježeno je mišljenje kako se tijekom ljeta, tj., tijekom toplijih dana, ne smiju raditi tretmani laserom da se ne bi oštetila koža i kako ne bi nastale pigmentacije. Prošlo je gotovo 7 godina od kada je tehnologija lasera toliko napredovala da se ovakve tvrdnje mogu u potpunosti odbaciti. Naime, laserski tretmani mogu se izvoditi tijekom ljeta, tj. toplijih dana, a da su 100% sigurni. Isto tako, laserski tretmani se mogu raditi i na preplanuloj koži. Odmah nakon laserskog tretmana možete ići na plažu.

Zašto sada započeti tretmane oblikovanja tijela i uklanjanja celulita?

Većina žena radi veliku grešku jer započinju s tretmanima par tjedana pred odlazak na more. U prosjeku je potrebno minimalno 6 tretmana za što je potrebno oko 50 dana radi nužnog razmaka među tretmanima.

Pravilan razmak između tretmana epilacije

Kako bi postigli što bolje rezultate u tretmanima epilacije, potrebno je držati se određenog razmaka između tretmana, jer u protivnom nema rezultata već samo gubite vrijeme i novac.

Da bi se dlaka uništila, mora biti u fazi rasta. Dlake na licu sazrijevaju svakih 30 dana a na tijelu svakih 60 dana. Ako se uradi tretman prije tog roka, tada izostaje rezultat unatoč tretmanu najboljim laserima. Potrebno je svakih 30 dana za lice i 60 dana za tijelo, uraditi kontrolni pregled kako bi liječnik utvrdio ima li dovoljno dlaka da se uradi tretman. 

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu