Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

sri, 6. 5. 2015.

Pikosekundni laseri za tetovaže

tetovaža

Da bi se uklonio pigment, tvar koja daje boju, treba izrazito kratko trajanje laserskog impulsa i velika snaga. 

Uobičajeni Q Switch laseri koriste miliontni dio sekunde. Prije par godina pojavio se laser tzv. pikolaser koji koristi 1 triliontni dio sekunde ili 1000 000 000 000 dio sekunde! Uskoro dolaze laseri koji će imati još kraće trajanje impulsa. Od prije par dana, na održanom američkom kongresu lasera nedvojbeno su dokazali da pikolaser daje bolje rezultate od Q Switch lasera. Radi se o najnovijoj generaciji pikolasera koja se pojavila početkom ove godine. Pikolaserima treba prosječno 50% manje tretmana u odnosu na Q Switch lasere uz bolje rezultate.

Neizmjerno mi je drago što su se pojavili tako efikasni laseri da se smanji broj potrebnih tretmana. Sve bi bilo divno i krasno da ne dođe pitanje cijene tretmana pikolasera. Primjerice, cijena pikolasera je, nakon uvoza od 250 000 do 300 000 eura. Ostaje pitanje koliko bi koštao tretman onda? Po preporukama prodavača lasera ispada da bi jedan tretman koštao najmanje 1000 eura kod manjih tetovaža! Po tome bi trebao kredit samo za 1 tretman veće tetovaže. Pitanje je kako onda naplatiti tretman? Dok se ne spuste cijene lasera morati ću ostati i dalje na Q Switch laserima iako ću nastojati u što kraćem roku nabaviti pikolaser.

Po dosadašnjem iskustvu i brojnim člancima Fotonin Q Switch laser je i dalje najbolji Q Switch laser na tržištu. Ako se kombinira sa frakcijskim laserima tada se rezultati mogu usporediti sa rezultatima pikolasera, po znatno manjoj cijeni.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu