Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

čet, 1. 9. 2016.

Moje iskustvo s Pico laserom za uklanjanje tetovaža

Moje iskustvo s Pico laserom za uklanjanje tetovaža

Sama pojava pico lasera za uklanjanje tetovaža izazvala je veliko veselje i oduševljenje, jer daje gotovo 50% bolje  rezultate i jednako toliko smanji broj potrebnih  tretmana. 

To je prava revolucija te smo bili sigurni u nabavku tog lasera. Nažalost cijena mu je prilično velika, gotovo da se za taj novac može kupiti dobra kuća. Od kupnje ovog lasera, našeg doktora nije odvratilo to što je skup, jer za naše klijente uvijek biramo samo kvalitetu i najbolje aparate na tržištu, no tretmani s ovim laserom u praksi su se pokazali kao prilično agrevisni i bolni, a zbog cijene lasera, bili bi i iznimno skupi. Oporavak od tretmana traje po par tjedana, a nerijetko bi izazvao pigmentacije i ožiljke.   Koža nakon tretmana izgleda prilično iziritirano. Jedan tretman ovim laserom stajao bi, ovisno o veličini tetovaže, i do nekoliko prosječnih plaća u RH.

Prema određenim standardima, trenutno je najbolji pico laser Discovery firme Quanta koji dr. Kaliterna preferira, no ako ako će kupovati pico laser to će biti od Fotone. Za vrijeme usavršavanja u San Joseu u Costa Rici doktor je imao priliku susresti se sa pico laserom od Quante u ordinaciji svog dobrog prijatelja dr. Tabusha. "Bio sam pomalo razočaran kad je rekao da taj laser ne koristi  za tetovaže jer je agresivan i bolan već ga koristi za pomlađivanje i za ožiljke. Kad mi je pokazao slike kože neposredno nakon tretmana prošla me je volja da ga isprobam. Za tetovaže koristi QX Max od Fotone koji i ja koristim. To je bila definitivna prevaga da za sad ne kupujem pico laser dok se dodatno ne usavrši. U međuvremenu dok se to ne desi stiže nam pojačanje q switch ruby laser od firme Quanta koji ćemo kombinirati s QX Maxom od Fotone. Trenutno je ovo po meni najefikasnija kombinacija za uklanjanje tetovaža, koja ujedno pokriva sve boje. Stoga će pico laser sačekati još neko vrijeme dok se ne uklone njegovi navedeni nedostaci.", zaključuje dr. Kaliterna.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu