Novosti iz svijeta zdravlja i ljepote

čet, 23. 4. 2015.

Demodex uzročnik rosaceje?

demodex

O rosaceji nažalost malo znamo.

Taman kada smo pomislili da nešto znamo, tek smo uvidjeli koliko malo zapravo znamo o njoj. Rosaceja je više skupina različitih bolesti sa istim nazivom, s tim da svaki oblik ima različitu prognozu, ponašanje, terapiju itd. Definitvno parazit Demodex koji se hrani sa mrtvom kožom u porama često pogoršava rosaceju. Zato treba dubinski čistiti kožu sa Hydrafacialom koji je najefikasniji. Frakcijski laseri sužavaju pore i eliminiraju Demodex. Najnovija krema od Ivermektina efikasno ubija Demodex, no nije dostupna u Europi.

Kako bi pomogao oboljelima od rosaceje, jedini koristim kombinaciju više različitih lasera odjednom, za bolje rezultate i manji broj tretmana. Tada sam odlučio ići korak dalje kako bih više pomogao. Umjesto skupe kreme Ivermektina savjetujem tablete jer često samo 1 tableta jako pomogne ako se radi o obliku rosaceje gdje je Demodex uzrok. Nažalost, ne postoji test da vidimo o kojem obliku tj. uzročniku rosaceje se radi.

Kutija Ivermektina košta preko 1000 kuna te ima 20 tableta, što nije potrebno. Organizirao sam da određene ljekarne prodaju samo 1 tabletu po cijeni od oko 70 kuna. Nadam se da ću mnogima pomoći na ovaj način. Savjetujem ujedno da se eliminira Candida jer se čini da ona pored drugih crijevnih parazita također izaziva tj. pogoršava rosaceju.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu