Novosti iz Poliklinike

sri, 13. 6. 2018.

WHITENING LINE - My Skin by Dr. Kaliterna

Uklanjanje pigmentacija izazvanih suncem

Dr. Dinko Kaliterna, svjetski poznati dermatolog, osmislio je jedinstvenu Whitening kozmetičku liniju, namijenjenu uklanjanju i prevenciji pigmentacija izazvanih suncem. Linija sadrži proizvode za čišćenje lica, te njegu lica i tijela. Proizvodi ne sadrže zabranjeni hidrokinon. Za razliku od drugih proizvoda protiv pigmentacija, ovi proizvodi mogu se koristiti i ljeti kada je to najpotrebnije.

White Skin 1 noćna krema za ublažavanje pigmentacija i ujednačavanje tena, jedna je od najprodavanijih krema iz kozmetičke linije My Skin by Dr. Kaliterna. Razlog tome je i to što je dokazano učinkovita i to već u prvih nekoliko tjedana primjene. Budući da se pokazala izuzetno efikasnom, dr. Kaliterna odlučio je liniju, uz već postojeću kremu White Skin 2 za održavanje rezultata primjene kreme White Skin 1, nadopuniti dodatnim proizvodima.

WHITENING LINIJA namijenjena je izbjeljivanju i ujednačavanju tena i kože  lica i tijela. White skin 1 noćna krema uklanja pigmentacije, dnevna krema White skin 2 prevenira razvoj i povratak pigmentacija, White Skin Cleansing Milk za čišćenje i njegu lica ublažava pigmentacije a White Skin Body Lotion namijenjen je uklanjanju pigmentacija na tijelu nastalih kao posljedica izlaganja suncu.

Svi ovi proizvodi zajedno čine liniju Whitening line kojom se uspješno uklanjaju pigmentacije sa lica i tijela te pomaže ujednačenju tena.

Svi proizvodi su dermatološki testirani i njihova efikasnost znanstveno je potvrđena u najprestižnijim dermatološkim časopisima. Glavni sastojak je prirodni "izbjeljivač", butil resorcinol, koji jedini djeluje na sve četiri faze razvoja pigmenta zbog čega je najefikasniji u borbi protiv pigmentacija:

  • blokira glavne enzime za proizvodnju pigmenta (tzv. tirozinaza i TRP1)
  • potiče razgradnju pigmentnih mjehurica  koji sadrže pigment te ga prenose u površne stanice
  • potiče razgradnju   tirozinaze
  • blokira melanocite tj. pigmentne stanice

Butil resorcinol ima snažan efekt detoksikacije kože, pomlađivanja i protuupalni efekt. Potiče povećanje glavnog enzime reduktaze koji uklanja radikale - štetne čestice. Ujedno znatno potiče razvoj novog kolagena zbog čega se koristi i za ublažavanje ožiljaka od akni.

Peckanje koje se može pojaviti prilikom aplikacije kreme White Skin, ukazuje na to da je lice onečišćeno i puno toksina. Ove kreme svojim sastavom potiču detoksikaciju kože, što potiče i čišćenje kože, te na taj način, možemo reći da one neutraliziraju kožu. Krema je „živa“, efikasna, brzo djeluje te je moguće da njena primjena izazove prolazno pogoršanje tena uslijed upalnih promjena, prilikom čišćenja kože lica od toksina. Stoga, pogoršanje tena ne treba izazivati brigu, to je znak da se koža čisti, a upale će brzo proći.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu