Novosti iz Poliklinike

sri, 8. 11. 2017.

HIJALURONSKA KISELINA – DERMAFRAC

HIJALURONSKA KISELINA – DERMAFRAC

Hijaluronska kiselina je osnovni građevni sastojak kože. Daje koži elastičnost, napetost i hidraciju. S godinama se smanjuje, te koža gubi elastičnost, napetost i hidraciju. Koža postaje naborana i "zgužvana". Većinom se koristi kao punjač tj. dermalni filer za korekciju volumena, bora i oblikovanja lica te u svrhu ponovne hidratacije kože. 

Zamislite krov kuće kojem otpadaju pojedini crjepovi. Ako se ne nadoknade novim crijepom, krov počinje prokišnjavati. Kada se u koži smanji hijaluronska kiselina, oštećuje se zaštitna barijera kože te se koža ne može dobro braniti i odrađivati svoju funkciju. Zato je potrebno redovito obnavljati hijaluronsku kiselinu kako bisra se koža normalno sačuvala od štetnog okoliša i da bi se spriječilo starenje kože. Punjači, tj. dermalni fileri, dubinski vraćaju hijaluronsku kiselinu dok se ona i površinski treba nadoknaditi kako bi se koža u potpunosti obnovila i zaštitila u svrhu sprječavanja starenja kože lica.

U tu svrhu površine obnove tj., nadoknade, koriste se većinom injekcije no tretman je bolan i neugodan zbog brojnih uboda. Ujedno često zaostaju modrice te se ne može ravnomjerno rasporediti hijaluronska kiselina. Uređaj Dermafrac nadomještava sve navedene mane apliciranja hijaluronske kiseline putem injekcije. U tu svrhu se koristi dermaroler koji radi mikroskopska oštećenja ispod kože kroz koja se direktno aplicira hijaluronska kiselina u kožu. Nema uboda, modrica, oticanja ili oporavka. Bitno je da se ravnomjerno rasporedi hijaluronska kiselina koja nahrani i oporavi kožu. Bitno da se zaštitna barijera kože oporavi. Uklanja se umoran izgled lica te koža izgleda svježe, čišće i zdravo. Izgled, tekstura i kvaliteta kože se znatno popravi. Tretman ne boli. Ovisno o stanju kože, potrebno je od 1 do 3 tretmana. Koža nakon tretmana postaje meka, glatka, sjajna i napeta. Tretman se savjetuje i ženama i muškarcima u dobi od  30 do 50 godina. Razmak između tretmana je 2 do 4 tjedna te se savjetuje održavanje 1x godišnje.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu