Zamjena za abdominoplastiku

Nakon druge trudnoće trbuh mi je jako popucao pogotovo područje oko pupka uz brojne strije po trbuhu. Moja kolegica je uradila abdominoplastiku da se ukloni višak kože, ali nažalost nije riješila problem strija i oštećenja kože oko pupka. Ono što me najviše zabrinjava je veliki ožiljak nakon operacije po širini cijelog trbuha. Razmišljala sam i ja o abdominoplastici ali se brinem kako rješiti pitanje strija, ožiljka i oštećenja kože oko pupka? Da li možda ima neki drugi tretman koji bi zamjenio abdominoplastiku?

Abdominoplastika je operativni zahvat kod velikog viška kože ali nažalost ne rješava pitanje strija i oštećenja kože oko pupka što je do nedavno bio nerješiv problem. Veliko ograničenje zahvata je veliki ožiljak koji se može znatno smanjiti naknadno s frakcijskim laserom koji ujedno rješi i strije. Koliko sam upoznat abdominoplastika se savjetuje kada odlučite da više nećete imati djecu. Ukoliko se radi o manjem tj do srednjem višku kože tada postoje drugi zahvati koji mogu pomoću no kod velikog viška kože tipa nakon mršavljenja samo abdominoplastika pomaže. Kao zamjenu savjetujem radio valove koji bezbolno, bez oporavka i komplikacija zatežu kožu uz istovremeno zatezanje kože, smanjivanje strija i oblikovanje trbuha. Laserska lipoliza ili liposukcija pomognuta laserom djeluje jednako ali znatno jače te je prava zamjena za abdominoplastiku no to je ipak invazivni zahvat koji se radi u lokalnoj anesteziji. Ukoliko imate višak kože sa strijama savjetujem frakcijske radio valove koji uz zatezanje kože, smanjuju trbuh te jedini korigiraju oštećenu kožu oko pupka što ne može nijedna druga metoda. Ta metoda je neinvazivna i bez oporavka a daje rezultate koji se mogu mjeriti s laserskom lipolizom. Stoga postoje zamjene za abdominoplastiku no izuzetno efikasna kombinacija je laserska lipoliza tj liposukcija pomognuta lasera sa frakcijskim radio valovima kod većeg viška kože. Tako da se uvijek nađe rješenje pogotovo za smanjenje strija i korekciju pupka jer zahvat ne vrijedi ako se i to ne korigira. Pogledajte u fotogaleriji pod trbuh primjere zatezanja kože trbuha, smanjivanja strija i korekcije pupka s frakcijskim radio valovima.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu