Kozmetika

sri, 17. 5. 2017.

WHITE SKIN 1 krema - My Skin by Dr. Kaliterna

WHITE SKIN krema 1 - My Skin by Dr. Kaliterna

ŠTO JE WHITE SKIN 1 KREMA ?

White skin 1 je krema, koju je osmislio dermatolog dr. Kaliterna, za uklanjanje pigmentacija čiji se rezultati uspoređuju s rezultatima tretmana laserom ili su čak bolji od lasera. Dr. Kaliterna je uspješno primjenio kremu na velikom broju klijenata. Krema je dermatološki testirana, bez parabena i nije testirana na životinjama. Ne sadrži hidrokinon koji je u većini zemalja zabranjen zbog brojnih komplikacija koje izaziva.

ZA ŠTO SE KORISTI KREMA WHITE SKIN 1 ?

U prvom redu koristi se za uklanjanje pigmentacija izazvanih Suncem koje se nalaze na licu a osobito za melazmu. Njena primjena se savjetuje kod kože oštećene Suncem. Krema snažno potiče pomlađivanje i obnovu kože, osobito kod neujednačenog tena.

Mogu je koristiti svi u svrhu prevencije starenja i uklanjanja umornog izgleda kože. Krema daje rezultate pomlađivanja lica koji se mogu uspoređivati s laserskim tretmanima. Idealna je za dobivanje porculanskog tena i za svježiji izgled. Pomaže osvježenju lica kod pušača, te kod neujednačenog tena. Nije namjenjena pigmentacijama na tijelu, iako može pomoći.

ŠTO JE MELAZMA ?

Melazma je jedan od najteže rješivih estetskih poremećaja koja je vrlo česta, te pretežno zahvaća žene. Manifestira se u obliku smeđih pigmentacija koje zahvaćaju čelo, obraze i nadusnice. Izazivaju je ženski hormoni koji su povišeni. Tipična je kod trudnoće i uzimanja kontracepcije. UV zrake i vidljivo svijetlo neki su od glavnih uzroka melazme. Hormoni nadbubrežne žlijezde i stanice prvog sloja kože, također potiču melazmu. Melazma je slabije izražena zimi, a ljeti jače. Ima sklonost vraćanju. Većini žena melazma je jedna od najvećih noćnih mora jer su probale većinu tretmana i krema, no bez rezultata, pri čemu su izgubile puno vremena, živaca i novca. Brojne žene su nezadovoljne i nesretne jer unatoč primjeni zaštitnih krema protiv Sunca, melazma se vraća i ne mogu se nikako zaštiti. Najgore je to, što i ako su postigle kakve rezultate, oni jako kratko traju.

SLIKE MELASMA 
KAKO MELAZMA NASTAJE ?

Do nedavno se smatralo kako samo UV zrake potiču razvoj melazme, no istina je da i zrake vidljivog svijetla uzrokuju melazmu jer potiču pojačanu proizvodnju pigmenta. Vrući vosak za uklanjanje dlaka nadusnice također potiče melazmu na tom mjestu. Kreme za zaštitu od Sunca ne štite od melazme jer ne štite od vidljivog svijetla a trenutno nema takvih krema. Stoga preostaje primjena pudera, tj. šminke, i obojenih krema za zaštitu od Sunca koje fizički štite od vidljivog svijetla. Zadnjih godina, dokazano je da pojedini hormoni nadbubrežne žlijezde i faktori koje luči koža, potiču razvoj melazme. Pri tome razvoj krvnih žila ima veliku ulogu. Pojedine pigmentne stanice tzv. melanociti pod utjecajem navedenih faktora počinju nekontrolirano proizvoditi pigment te nastaje melasma.

DA LI JE KREMA POGODNA I ZA MUŠKARCE ?

Krema je također pogodna i za muškarce.

IMA LI OGRANIČENJE VEZANO ZA GODINE OKO PRIMJENE KREME ?

Nema nikakvog ograničenja oko primjene kreme vezano za godine.

PO ČEMU JE KREMA WHITE SKIN 1 POSEBNA ?

To je prva krema protiv pigmentacija lica, čiji se rezultati mogu uspoređivati s rezultatima tretmana laserom, iako su laseri najefikasniji tretman. Rezultati se vide vrlo brzo, najčešće u prvih par tjedana što nije moguće ni kod tretmana laserom. Može se koristiti ljeti. Krema istovremeno ima jak efekt pomlađivanja i obnove kože te se izgled i kvaliteta kože znatno popravlja. Velika prednost kreme je njena cijena u odnosu na skupe tretmane laserom. Postignuti rezultati kremom znatno su bolji i znatno dulje traju u odnosu na druge kreme protiv pigmentacija. Jedina je krema koja djeluje na 2 glavna puta razvoja pigmenta. Ne oštećuje kožu na način da ukloni pigment kao druge kreme te koža nije osjetljiva nakon tretmana. Postiže najbrže vidljive rezultate koji najdulje traju.

KAKO KREMA DJELUJE ?

Krema se bazira na sastojcima derivata resorcinola. White skin 1 je jedina krema koja djeluje na sve faze razvoja pigmenta tj. tvari koje daju boju. Zaustavlja enzim tirozinazu koji je glavni za razvoj pigmenta i potiče njegov raspad. Ujedno djeluje na ostale enzime koji sudjeluju u razvoju pigmenta. Blokira prijenos pigmenta u stanice. Suzbija razvoj pigmentnih stanica.

ZA KOJI TIP KOŽE SE KORISTI WHITE SKIN 1 KREMA ?

Krema je pogodna za sve tipove kože.

KAKO SE KORISTI KREMA WHITE SKIN 1 ?

Lice je potrebno dobro očistiti mlijekom, micelarnom otopinom ili gelom prije nanošenja kreme. Krema se nanosi isključivo samo noću, jednom na cijelo lice ili ciljano na pigmentaciju. Početno se može javiti blaga iritacija ili peckanje, što brzo prolazi. U slučaju peckanja ili iritacije premazati kremu za njegu preko kreme White skin. Po potrebi uraditi pauzu od par dana, kremu nanositi svakih par dana ili više puta dnevno mazati danju kremu za njegu. Za što bolje rezultate savjetuje se danju nositi šminku tj. puder, ili obojene zaštitne kreme protiv Sunca.

KOLIKO SE DUGO KORISTI KREMA WHITE SKIN 1 ?

Nema ograničenja oko primjene tj. do postizanja željenog stanja. Potrebno je znati da nije moguće melazmu ukloniti 100%. Kod postizanja željenog stanja, savjetuje se koristiti idalje kremu White skin 2 za održavanje rezultata pogotovo ljeti ili pred ljeto. Melazma na čelu i obrazima se brže i lakše uklanja u odnosu na području nadusnice gdje je treba duže primjenjivati.

KOJI SU OČEKIVANI REZULTATI?

Melazma se većim dijelom ukloni, no nažalost ne 100%. Uspjeh ovisi o više faktora:

  • pravilnoj primjeni kreme
  • zaštiti od sunca tijekom ti nakon tretmana
  • starosti melazme
  • lokaciji melazme
  • koji sve faktori sudjeluju u razvoju melazme

Pored UV zraka, zrake vidljivog svjetla također potiču melazmu. Uz ženske hormone sudjeluju i hormoni nadbubrežne žlijezde te niz faktora koje luči koža. Melazma na nadusnici se teže i sporije uklanja jer je na tom mjestu pigment najdublje smješten. Što je melazma starija, to je dublje smješten pigment, te je potrebno više vremena za rezultat. Koža postaje sjajna, glatka i lice izgleda svježe. Ten se popravi i lice izgleda čisto, svježe i odmorno. Pored izgleda kože, znatno se popravi kvaliteta kože te dobijete porculanski ten. Krema dodatno ublažava manje nepravilnosti kože tipa proširene pore i manje ožiljke. Povoljno utječe na problematičan ten i akne.

POSEBNE MJERE OPREZA

Krema vremenom može mijenjati boju, no to ne smeta daljnjoj upotrebi i nanošenju. Odmah nakon otvaranja kreme potrebno je dobro zatvoriti čep. Savjetuje se kremu čuvati na tamnom i hladnom mjestu. Ako krema dospije u oči, odmah isprati vodom. Savjetuje se izbjegavati područje oko očiju i brade radi iritacije. Nema dokaza o štetnosti kreme u trudnoći no radi mjera općeg opreza se ne savjetuje koristiti. Za vrijeme tretmana ne koristiti abrazije, peelinge, lokalne retinoide, agresivne tretmane ili preparate na bazi alkohola radi iritacije.

KAKO SE UKLANJA MELAZMA ?

Postoje brojni tretmani od kojih su samo laseri efikasni jer jedini djeluju direktno na jedan od glavnih uzroka razvoja melazme. Peelinzi, abrazije i IPL uređaji se mogu koristiti samo s velikim oprezom jer često pogoršavaju melazmu. Primjena vlastite krvi tzv. PRP tretman pomaže. Brojne kreme su dostupne na tržištu ali većinom slabo djeluju. Od lasera koji su adekvatni za tretiranje melazme izdvajamo: frakcijski laseri koji izazivaju mikroskopska oštećenja ispod kože koja se zamjenjuju i tako izbacuju pigment. Posebno su efikasni laseri koji uništavaju kapilare koje hrane pigmentne stanice. U zadnje vrijeme se koriste tzv Q switch laseri za uklanjanje tetovaža.

JE LI MOGUĆE UKLONITI MELAZMU 100% I TRAJNO ?

Nije moguće 100% ukloniti melazmu ali se može ukloniti gotovo u cijelosti. Melazma ima sklonost da se vraća, ali nije uvijek nužno da se vrati ako se držite uputa o ponašanju nakon uklanjanja melazme.

NEDOSTATCI LASERSKIH TRETMANA ZA UKLANJANJE MELAZME

Najveći nedostatak je što mogu pogoršati melazmu ako ih radi nestručna osoba s neadekvatnim laserom. Najnovije generacije lasera su izuzetno sigurne ali najveći nedostatak je visoka cijena tretmana, a potrebno ih je prosječno oko 3, što može varirati. Većem broju ljudi ti tretmani nisu dostupni zbog cijene.

NEDOSTACI VEĆINE KREMA PROTIV MELAZME

Sadrže hidrokinon koji je u većini zemalja zabranjen zbog iritacija kože, te vrlo često oboji kožu tamnom bojom. Većina krema izaziva iritaciju, upalu ili ljuštenje kože i ne mogu se koristiti ljeti. Rezultati su često minimalni te je potrebno dugo vremena koristiti ih kako bi se vidjeli rezultati što, naravno, rezultira većim troškovima. Oštećuju kožu kako bi uklonili pigment, čime povećavaju rizik za razvoj melazme tj. postupale pigmentacije. Ne djeluju na 2 glavna puta razvoja pigmenta. Nemaju posebnu kremu prilagođenu za održavanje postignutog rezultata.

ŠTO URADITI DA SE MELAZMA NE VRATI ?

Nakon uklanjanja melazme potrebno je koristiti kremu White Skin 2 za održavanje postignutog stanja jer se melazma može vratiti. Ovo je potrebno provoditi preventivno tijekom proljeća i ljeta. Pri tome je potrebno provoditi redovitu zaštitu od Sunca šeširom, puderom ili zaštitnom kremom protiv Sunca. UVA zrake koje posebno potiču razvoj melazme, prisutne su tijekom cijele godine te je potrebno stalno biti na oprezu. Bez obzira koliko kratko bili na Suncu, potrebna je zaštita. UV zrake prodiru kroz staklo, hlad i oblake! Jedina zaštita od vidljivih zraka svijetla jest šminka (puder) ili tonirane zaštitne kreme protiv Sunca. Ne savjetuje se uklanjati dlačice sa nadusnice vrućim voskom jer stvara upalu i potiče pigmentaciju.

ZASTO SE NE SAVJETUJE HIDROKINON ZA IZBJELJIVANJE ?
  • u većini zemalja je zabranjen zbog brojnih nuspojava od kojih su najčešće: iritacija, upala, alergije i bojanje kože te noktiju
  • često izaziva iritaciju kože i upalu što samo pogoršava melazmu!
  • u niskim koncetracijama ima jako slab efekt, te se mora jako dugo koristiti, što povećava rizik da oboji kožu i nokte
  • u većim koncetracijama izaziva iritaciju i upalu kože te se ne može koristiti redovito, zbog čega nema ni efikasnosti
  • u slučaju bojanja kože u tamnu pigmentaciju ,ona se jako teško uklanja
POSEBNA NAPOMENA !

- krema može u početku izazvati prolazno pogoršanje tena
- pogoršanje tena je posljedica čišćenja kože od toksina jer krema ima jak detoksikacijski efekt
-pogoršanje nastaje jer krema izvlači toksine na površinu kože
- što je veće pogoršanje, više se koža očistila od toksina
- pogoršanje je samo prolazno te ne morate brinuti

VIDEO SVJEDOČENJE:

Detaljna recenzija kreme sa fotografijama prije i nakon tretmana

http://www.sminkerica.com/kozmetika/myskin-by-dr-kaliterna-white-skin-1/

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu