Blog

uto, 8. 9. 2020.

Autor: Dinko Kaliterna

Što je autofagija i kako ju provodi tretman ozonoterapije?

Što je autofagija i kako ju provodi tretman ozonoterapije?

Kako bi organizam normalno funkcionirao, potrebno je da bude u besprijekornom stanju. Velika zapreka na tom putu, koji je zapravo bitan za ljepotu i zdravlje je da se oštećene, mrtve stanice zamijeni s novim stanicama koje normalno obnavljaju stanicu.

Pojam zombi stanice označava stanice koje su izgubile svoju ulogu i više ne mogu normalno funkcionirati te onemogućavaju organizmu normalno funkcioniranje i spriječavaju zamjenu novih stanica jer nikako da odu. Tako da je ključni preduvjet zdravlja i ljepote ukloniti te zombi stanice koje ne funkcioniraju. Najbolji način uklanjanja je autofagija kada organizam sam sebe pojede te ukloni mrtve, oštećene zombi stanice i zamjeni ih novima.

ŠTO JE AUTOFAGIJA?

Autofagija je mehanizam samoočuvanja putem kojeg tijelo samo uklanja nefunkcionalne, oštećene i bolesne stanice i čisti tijelo od toksina. Proces autofagije pomaže stanici da se oslobodi otpada, regenerira tijelo i usput se gube i kilogrami.

Znanstveno je dokazano da autofagija ima pozitivan efekt na ljudsko zdravlje. Izgladnjivanje je štetno pa je izuzetno važan balans između hranjenja kada se stanice izgrađuju i posta kada se “čiste”. Kada se izgladnjujemo, tijelo je pod stresom i stanica uzima energiju iz svojih unutrašnjih resursa – iz nagomilanog “smeća” što uključuje i patogene bakterije. Zbog toga je autofagija korisna jer se povremenim gladovanjem i postom naše tijelo čisti.

ŠTO SVE POSTIŽEMO ČIŠĆENJEM ORGANIZMA?

Glavni način koji se do sada koristio je „Intermittent Fasting“ (IF) ili povremeno gladovanje kad se ne jede 16 sati te se organizam oporavlja, čisti i uklanja štetne tvari kroz taj period. Na taj način, pored detoksikacije, povećava se aktivnost i broj matičnih stanica kako bi organizam bolje funkcionirao. Ovo je stara, poznata metoda koja se koristi od pamtivijeka većinom kod domorodaca i urođenika koji ju prakticiraju stoljećima.

Povremeno gladovanje je postalo jako popularno od kada su ga ljudi počeli prakticirati, no postoji jedna znatno efikasnija metoda čišćenja zombi stanica – primjena ozona venskim putem. Postupak je vađenje krvi koja se očisti ozonom i  potom ubrizga u krv. Tako je najbrže, najbolje i najefikasnije ukloniti zombi stanice.

KAKO JE OZONOTERAPIJA POVEZANA AUTOFAGIJOM?

Idealno je napraviti seriju od 4 do 6 tretmana te povremeno svakih mjesec do dva – tri mjeseca, ovisno o stanju organizma, prakticirati ozonoterapiju. Ozonoterapija sama po sebi ima i jak anti-aging efekt, značajno poboljšava efekt cirkulacije, čisti žile iznutra, ima jak protuupalni efekt, ubija sve bakterije i parazite što je korisno u vrijeme gripe, koronavirusa i prehlada, ali i njezino djelovanje kod alergija.

Ozonoterapija je ključ da se najefikansnije sprovede sam postupak autofagije. Ozonoterapija je izrazito popularna metoda koja doživljava preporod zahvaljujući eri autofagije i eri koronavirusa. Tako da svatko tko drži do sebe i želi zadržati što dulje vitalnost i dugovječnost bi trebao se povremeno podvrgnuti tretmanu ozonoterapije.

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu