Blog

čet, 20. 4. 2017.

Autor: Dinko Kaliterna

MONTE CARLO ANTI-AGING MEDICINE WORLD CONGRESS 2017

Tradicionalno, svake godine prisustvujem svjetskom anti-ageing kongresu koji se održava u Monte Carlu, već više od 10 godina. Oduvijek mi je taj kongres bio posebno drag jer su predavači doktori raznih specijalnosti: od dermatologa, plastičnih kirurga i ostalih.

Zanimljivo je vidjeti kako doktori raznih specijalnosti rješavaju određene probleme te sam njihov pristup istome. Na taj način se najviše nauči.

Osim što sam uživao u lijepom vremenu i Monte Carlu, pokupio sam nova znanja i spoznaje. Ono što je najvažnije jest to, da imam čast voditi projekt oblikovanja tijela i lica te trajnog uklanjanja celulita, za najveću tvornicu lasera na svijetu - Alma lasers. Do ideje je dovelo to što sam prvi u svijetu to započeo izvoditi te tretmane na način koji sam sam osmislio.

Zamislite jedan bezbolan tretman kojim trajno uklonite celulit ili imate face lifting bolji od operacije, uz prirodni izgled. Da ne govorim o podizanju tj. oblikovanju stražnjice ili korekciji viška kože nakon poroda. To mi je izuzetna čast jer sam to prvi uradio i sada bih trebao započeti veliki projekat na tu temu, koji ću ja i voditi. Izabran sam za instruktora uređaja Thermi, po meni najgenijalnijeg uređaja za oblikovanje lica i tijela. Ovo je vrhunac oblikovanja lica i tijela gdje je potreban svega jedan tretman a rezultati su neviđeni do sada. Već prvi dan kongresa su mi se desile najbitnije stvari koje sam spomenuo, te sam mogao mirne duše ići kući. No, želio sam do kraja ostati i vidjeti što ima novo.

 Ukratko, želio bih predstaviti po meni najbitnije stvari koje sam vidio i naučio tijekom kongresa. Ujedno sam naručio brojne nove uređaje koje uskoro možete očekivati u Polidermi.

CELULIT: ne samo što je po novome bolest, nego je to i poremećaj vezivnog tkiva, gdje se usljed bujanja vezivnog tkiva poremeti cirkulacija. Do sada smo pogrešno gledali celulit kao bolest masnih stanica što je potpuno krivo. Ključno je ukloniti degenerirano vezivno tkivo koje nekontrolirano buja i pritišće kapilare, što izaziva poremećaj cirkulacije.

ALGENESE: najnoviji punjačna bazi šećera koji predstavlja najveću revoluciju punjača za oblikovanje lica. Građen je od šećera i 100% prirodan. Za sada se nijedan punjač ne može mjeriti s Algenesom. Traje od 15 do 18 mjeseci a daje 100% prirodan izgled. Nakon ubrizgavanja, masažom se modelira željeni izgled. Gotovo 100% je siguran i nema nuspojave kakve imaju drugi punjači.

OBRVE : naučio sam potpuno novi koncept podizanja i oblikovanja obrva impliciranjem punjača i mezoniti, po potrebi. Ključno je podignuti obrve jer usljed njihovg spuštanja ujedno se spuštaju gornji kapci. Jako sam zadovoljan viđenim i naučenim na tu temu u vezi obrva.

MEZONITI: nova tehnika aplikacije mezoniti u sljepoočnoj regiji daje neviđeno dobar lifting efekt uz prirodan izgled. Nisam mogao vjerovati koliko tretman od par minuta može promjenti lice! Po novome se kombinira s punjačima, osobito kada se rade obrve.

NEABLATIVNI CO2 FRAKCIJSKI LASER: po meni najveće otkriće kongresa! Imao sam čast što sam prvi doktor koji je počeo koristiti tu metodu. Zamislite jedan bezbolan tretman uz efekt zatezanja i neviđeno dobre rezultate pomlađivanja. Frakcijski Co2 laser je ablativni tj., ona vrsta lasera koji oštećuju površinu kože uz oporavak od prosječno 5 do 7 dana. Tretmani su nevjerovatni!!! Mogu samo to reći. Po prvi puta se koristi frakcijski Co2 laser tj., njegova toplina, za oblikovanje lica. Po meni možda najbolji tretman pomlađivanja lica ove godine. Ujedno vodim i studije u vezi primjene navedenog lasera te sam jako ponosan.

MATIČNE STANICE: zamislite da uzmete komadić kože, promjera par mm iza uha, jer tu najviše ima matičnih stanica. Nema ožiljka ni oporavka. Cilj je uzetu kožu pripremiti da se izoliraju matične stanice te putem igle ubrizgaju u željeno mjesto. Rezultati su neviđeni, osobito za rast kose i pomlađivanje lica. Izolirane matične stanice se putem igle ubrizgaju u željeno mjesto koje se prethodno tretira laserom za što bolji efekt.

USNE: najnoviji trend oblikovanja i povećanja usana je putem duge igle, tzv. kanile. Potrebno je svega jedan do dva uboda. Izuzetno zanimljiva metoda uz izuzetne rezultate.

PUNJAČI: po meni, mogu slobodno reći da sam toliko naučio o punjačima da krećem iz početka. Vidio sam nove tehnike oblikovanja lica, osobito obraza, putem kanile uz svega jedan ubod po strani lica. Nevjerojatno koliko se obraz podigne a zadrži se prirodan izgled. Primjerice, jedan ubod kraj kuta usana je dovoljan za: podizanje obraza uz oblikovanje, smanjenje podočnjaka i nazolabijalnih bora uz tzv. marionet bore ispod kuta usana.

Sve skupa, dosta sam naučio, što je i najvažnije. Izuzetno sam sretan što sam već započeo koristiti neablativni frakcijski Co2 laser koji daje izuzetne rezultate. Najvažnije je da moji klijenti budu zadovoljni primjenom mog novog znanja, što sam vidio i naučio na kongresu. 

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu