Blog

Na što trebamo pripaziti pri tretmanima aplikacije dermalnih punjača?

Manje je poznata činjenica da kod nestručne aplikacije dermalnih punjača postoje veliki rizici raznih komplikacija. Kako biste ih izbjegli, pročitajte savjete našeg stručnog medicinskog tima!

Infuzije

Energija i vitalnost imperativ su u svakoj situaciji - stoga ne čudi kako su infuzije, odnosno intravenozne terapije, ostvarile svjetsku popularnost u tako kratkom vremenu.

Kako koža reagira na stres i kada treba potražiti pomoć?

U današnje vrijeme, nitko od nas ne može izbjeći stres. Bilo da je on uzrokovan poslom, obiteljskim problemima ili nečim drugim, on je nažalost dio naše svakodnevice. S obzirom da je on dio našeg života, jedino na što možemo utjecati je način na koji se nosimo s njim. 

Akne: problem zapadnog svijeta koji se jedino u Polidermi rješava najmodernijim tehnologijama

Progovarajući o problemu akni, zapravo progovaramo o posljedicama jednog od najvećih, a manje vidljivih problema zapadnog društva, odnosno kako se kolokvijalno naziva – zapadnog svijeta. 

Uzroci, simptomi i liječenje psorijaze

Psorijaza je kronično autoimuno stanje koje uzrokuje brzo nakupljanje stanica kože. Ovo nakupljanje stanica uzrokuje nakupljanje na površini kože. Upala i crvenilo u područjima zahvaćenim psorijazom poprilično su česti. Tipične psorijatične ljuske su bjelkasto-sive i razvijaju se u debelim crvenim mrljama. Ponekad te nakupine popucaju i prokrvare. 

Kako izabrati najbolji tretman za uklanjanje akni i o čemu to ovisi?

29. travanj, 2019.

Akne su najčešće stanje kože koje većina ljudi razvije u tinejdžerskoj dobi dok prolaze kroz hormonalne promjene. Akne mogu biti blagoga oblika (povremeni prištići), umjerene (upalni prištići), ili u teškom obliku (ciste). Njihovo liječenje ovisi o težini stanja.

Vrste pigmentacija i kako nastaju

6. travanj, 2019.

Pigmentacijske mrlje  predstavljaju estetski problem velikom broju ljudi. Svi težimo lijepoj koži osobito u ljetnim mjesecima, ali pojava pigmentacijskih mrlja može biti samo jedan  od problema s kojima se susrećemo. 

Promjene na koži: kada posjetiti dermatologa?

8. veljača, 2019.

Naša koža je često odraz našeg generalnog zdravstvenog stanja i može biti pokazatelj promjena među drugim, unutarnjim  organima.  Na sreću, većina tragova na koži, mrlja, izraslina i madeža su bezopasni. U nastavku saznajte koje su promjene normalne i bezopasna pojava, a kad je vrijeme za pregled dermatologa.

Zdravi iznutra, a lijepi izvana - intravenozna terapija

8. siječanj, 2019.

Moj prvi susret s intravenoznom terapijom, ili infuzijom, bio je prije 15 godina u New Yorku. Tada sam boravio kod poznatog dr. Salerna, jednog od najvećih svjetskih stručnjaka za intravenoznu terapiju koji me osvijestio o važnosti i učinkovitosti takvog oblika terapije. Moja vizija je da uz pomoć infuzija, tretmana, promjene prehrane i načina života te uporabom moje kozmetike,  omogućiti svima željeni izgled i zdravlje. Zdrav iznutra znači biti lijep izvana!

Intravenozna terapija

Intravenozna terapija koja podrazumijeva i „shutove“ i „boluse“, danas predstavlja vrlo popularnu metodu u svijetu a u svrhu detoxa, pomlađivanja i brojne druge primjene. Zbog stila života, stresa, sve većeg opterećenja i zagađenja okoliša najveću cijenu plaća naše zdravlje. Infuzije su najbolja opcija za zdravlje, oporavak organizma, detox, kako bi se uklonio umor a povratila energija. 

Koje su najčešće greške prilikom izlaganja suncu i kako se ispravno zaštititi?

27. srpanj, 2018.

Nakon duge zime, svi jedva čekamo uskočiti u manje odjeće i uživati na suncu. Sunce, radi poticanja stvaranja vitamina D, ima dobar učinak na organizam i zdravlje, no ipak pretjerano izlaganje suncu itekako može naškoditi našem zdravlju

Laserska lipoliza i zatezanje kože

20. srpanj, 2018.

Laserska lipoliza i zatezanje kože jedni su od najpoželjnijih neagresivnih tretmana današnjice, te predstavljaju pravi, svjetski trend!  Samo jednim tretmanom, bez oporavka, njime možete riješiti višegodišnji estetski problem, i to nekirurškim zahvatom!

Unatoč redovnoj tjelovježbi i pravilnoj prehrani, mnoge žene i muškarci ne mogu postići željeni rezultat i maksimalan stupanj zadovoljstva. Bilo da se radi o celulitu na stražnjici, višku kože na koljenima, bedrima, podbratku, očnim kapcima, manje masne nakupine na leđima,... laserska lipoliza idealan je tretman za mikro korekcije, kao i korekcije većih regija poput zatezanja kože trbuha nakon poroda. 

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah 01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

Pitajte doktora Kaliternu

Za najbrže informacije o tretmanima ili brzo naručivanje nazovite odmah

01/4828-961

Besplatne online konzultacije

Opišite doktoru Kaliterni Vaše stanje ili pošaljite sliku i doktor Kaliterna će Vam se osobno javiti sa stručnim savjetom i rješenjem.

*Vaša privatnost je apsolutno sigurna i Vaša pitanja čita isključivo doktor Kaliterna

Pitajte doktora Kaliternu