Krvne žile i kapilare - Poliklinika Poliderma

Preporučamo

Krvne žile i kapilare

Krvne žile i kapilare predstavljaju vrlo čest i velik estetski problem osobito ženama. Razvoj vena i kapilara potiču genetika, estrogen, kontracepcija, trudnoća, dugotrajno stajanje, visoke pete, često izlaganju suncu i solariju.

Ako isti dan napravite tretman pregled se ne naplaćuje.

Krvne žile i kapilare

Do pojave lasera postojale su razne metode kojima su se uklanjale kapilare i vene. Rezultati su bili loši, uz česte komplikacije poput ožiljaka i pigmentacije. Tako se koristila struja kojom su se vene i kapilare spaljivale. Sklerozacija je vrlo stara metoda kojom se ubrizgava tekućina s ciljem da zalijepi stjenke kapilara i vena nogu te ih tako ukloni. Metoda je nepraktična jer je potreban velik broj uboda, odjednom se može tretirati mala površina, potreban je jako velik broj tretmana, rezultati su upitni te se k tome ubrizgava kemikalija u tijelo uz moguć razvoj alergije. U zadnje se vrijeme koristi sklerozacija s pjenom, gdje se kemikalija promućka kako bismo dobili pjenu i time bolje rezultate. Metoda je bolja u odnosu na klasičnu sklerozaciju, ali je daleko od idealne. Najveću su revoluciju u tretmanima za uklanjanje vena i kapilara nogu te lica izazvali laseri, koji optičkom energijom ciljano uništavaju samo vene i kapilare, dok okolno tkivo čuvaju. Hemoglobin, bjelančevina u crvenim krvnim zrncima, upija optičku energiju te se tako oslobađa energija koja uništava vene i kapilare. Za sada je ovo najbolja metoda. IPL i AFT tretmani koriste isti princip, ali uklanjaju samo male površne kapilare, a ne vene, jer ne prodiru dovoljno duboko gdje se nalaze veće kapilare s venama. U odnosu na laser, njihovi rezultati su slabiji. Laser je zlatni standard uklanjanja kapilara i vena.
Koji laseri se kod nas koriste?

  • KTP laser 532 nm
  • Pulsed Dye laser 585 nm
  • Neodimij Yag laser 1064 nm
Sadržaji objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su prema Zakonu o autorskimm pravima RH, te se ne smiju koristiti i preuzimati bez pismene dozvole autora.
Dinko Kaliterna Poliderma Youtube Dinko Kaliterna Poliderma Google Plus Dinko Kaliterna Poliderma Facebook