Njega kože - parenje lica - Poliklinika Poliderma

Preporučamo

Njega kože - parenje lica

Želja da što ljepše izgledamo je stalno izražena i nastojimo poduzeti skoro sve što je moguće kako bi zadržali mladenački izgled. Postoje brojni načini kako se to može ostvariti. Nije uvijek potrebno posegnuti za skupocjenim kremama ili raznim tretmanima kako bi to ostvarili. Još u doba Rimljana i sama Kleopatra koristila je parenje lica kao metodu za pomlađivanje lica kombinirano s masažom. Danas je parenje lica i dalje zadržalo važnu ulogu u njezi lica bez obzira na razvoj tehnologije. Metoda je vrlo efikasna i jednostavna te je možete sami provoditi kod kuće.

Parenje se ne preporuča osobama koje imaju sklonost crvenilu lica, brojne kapilare te oboljelim od rosaceje. Savjetuje se svako 2 do 4 tjedna pariti lice kako bi se pročistilo. Parenje lica ima brojne poželjne efekte: otvara pore, uklanja mrtve stanice, popravlja cirkulacij, pomaže kod akni te problematičnog tena. Bilo koja krema, tretman ili maska nakon parenja ima bolji efekt zbog pojačane cirkulacije i proširenih pora zbog čega kreme bolje prodiru kroz kožu.

Čišćenje lica s mlijekom ili losionima nije dovoljno da se lice dubinski očisti jer u sitnim porama uvijek zaostaje nečistoća od šminke. Najbolji način dubinskog čišćenja lica osim mirkoabrazije s kisikom je parenje, te se ove dvije metode mogu kombinirati ponekad da bude što bolji efekt. Za parenje lica je potrebna voda, mlijeko za čišćenje i veći ručnik. Potrebno je prvo očistiti dobro lice s mlijekom za čišćenje. Napunite posudu s vodom i pustite da zakipi. Po mogućnosti u što širu posudu prelijte kipuću vodu. Glavu približte posudi s vodom ali ne preblizu da se ne opečete! Pokrijte se ručnikom i tako ostanite 5-10 minuta. U slučaju bilo koje neugode postupak prekinite i odmah se odmaknite od posude. Nakon tretmana lice isperite s hladnom vodom te stavite kremu za njegu. Po želji u posudu s vodom možete staviti kamilicu, zeleni čaj ili nešto slično.

Dinko Kaliterna Poliderma Youtube Dinko Kaliterna Poliderma Google Plus Dinko Kaliterna Poliderma Facebook